ACTA wint Hedy d'Ancona-prijs 2012

  NL   5 juni 2012 Bron: Benthem Crouwel
ACTA, het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, wint de Hedy d’Ancona-prijs 2012 voor excellente zorgarchitectuur. Benthem Crouwel Architekten ontving afgelopen vrijdag de prijs van 10.000 euro uit handen van mevrouw Hedy d’Ancona voor het ontwerp. De jury nomineerde zes projecten uit meer dan 100 inzendingen. Na het bezoeken van alle genomineerde projecten selecteerde de jury twee winnaars. Ook het Ronald McDonald Centre te Amsterdam mocht dit jaar de prijs in ontvangst nemen. Door middel van deze tweejaarlijkse prijs voor zorgarchitectuur wordt beoogt de kwaliteit van Nederlandse zorggebouwen te verbeteren.

In het juryrapport werd de keuze voor ACTA toegelicht: “Het ACTA is volgens de jury exceptioneel goed uitgewerkte architectuur; een gebouw van internationale allure. Tot in de kleinste details is het thema, een gestroomlijnde omgeving voor zorg, onderwijs en onderzoek, uitgevoerd. Het gebouw imponeert direct bij binnenkomst en dat is volgens de jury precies wat patiënten, studenten en onderzoekers vertrouwen geeft in het hoogstaande vak dat in het gebouw wordt uitgevoerd, onderwezen en onderzocht.”

Hedy d’Ancona-prijs
De Hedy d’Ancona-prijs is een gezamenlijk initiatief van het Stimuleringsfonds voor Architectuur (SfA) en TNO. Atelier Rijksbouwmeester en het ministerie van VWS ondersteunen het initiatief. De prijs is een middel om voorbeeldige architectuur in de zorgsector bekendheid te geven bij opdrachtgevers, architecten, zorgprofessionals, overheden, gebruikers en ontwerponderwijs. Daarnaast wordt er kennis verzameld en gedeeld over de totstandkoming van de genomineerde projecten.

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo