Architectuur

A2o ontwerpt nieuwe hoofdzetel CIPAL in Geel

A2o won de wedstrijd voor de bouw van een nieuwe hoofdzetel voor CIPAL in Geel. De jury honoreerde het sterk ruimtelijk concept op de site, de flexibele opbouw van het gebouw en het sterk doorgedreven energetisch concept dat van het gebouw echt een kantoorgebouw van de toekomst maakt. Eerder bewees A2o met de bouw van het Vlaams huis in Hasselt en het technologiecentrum in Diepenbeek dat duurzaam en energetisch efficient ontwerpen een van de Speerpunten van het kantoor is.

Boydens, Establis en MBC Milieu- en Bouwconsult stonden in voor het studiewerk rond dt project. Met de bouw is een investering gemoeid van 10 miljoen euro. Eind 2012 wordt het gebouw opgeleverd.

A2o verwoordt het concept van de nieuwe CIPAL hoofdzetel als volgt:

Het ontwerpen van een connectief gebouw vraagt om een integrale benadering waarin de mens en zijn omgeving centraal staan. De opgave is om tot een ontwerp te komen dat een relatie aangaat met zijn gebruiker alswel zijn omgeving. Het weet mensen te verbinden en synergie te creëren. De hoofdzetel krijgt een intelligente identiteit en uitstraling en levert daarmee duidelijk haar invloed op de omgeving. Statements neerzetten of onderscheidend mooie dingen maken is alleen niet voldoende; de werkelijke prestaties van gebouwen krijgen eenzelfde gewicht.

Lees verder op Architectura.be