Architectuur

A-Z Lezing: SO-IL op 15 maart in Z33. Hasselt

SO - IL (Solid Objectives – Idenburg Liu) kreeg aandacht in talrijke publicaties van onder meer de New York Times, Wallpaper* en Surface. Hun werk werd tentoongesteld in instituten zoals het Guggenheim Museum, het MoMA, het LA Forum for Architecture and Urbanism en het Centre for Architecture in New York.

Oprichters Florian Idenburg en Jing Liu begonnen hun studio in Brooklyn in 2007 als creativiteitskatalysator, op alle niveaus betrokken in alle fases van het architecturale proces. Dankzij hun wortels in Europa, China en Japan heeft SO - IL er het diepste vertrouwen in dat het zijn ideeën in de realiteit kan omzetten.

Florian Idenburg werd geboren in Nederland en behaalde een wetenschappelijke master aan de TU Delft. Van 2000 tot 2007, alvorens SO - IL op te richten, was Idenburg medewerker aan het SANAA in Japan. Idenburg is momenteel adjunct assistent-professor architectuur aan de Graduate School for Architecture Planning and Preservation (GSAPP), verbonden aan de universiteit van Columbia, en een designcriticus aan de Graduate School of Design van de Harvard-universiteit. Zijn bijdragen verschijnen regelmatig in tijdschriften als Abitare, Domus, A+U en Mark Magazine. Zijn lessen verkennen de rol van de architectuur in verschillende sociale, culturele en economische omstandigheden

Recente projecten zijn onder andere een huis voor designer Ivan Chermayeff in noordelijk New York, een schelpvormige huwelijkskapel in Nanjing (China), een museum voor hedendaagse kunst nabij Den Haag en een projectruimte voor Kukje Gallery in Seoul. SO – IL eindigde als finalist in een internationale competitie voor studentenwoningen in Athene en was de winnaar van de editie 2010 van MoMA’s Young Architects Program waarbij de kandidaten een installatie moesten ontwerpen voor het binnenplein van het centrum voor moderne kunst P.S.1 in Long Island City.

De lezing start om 20u00 in de Zebrazaal van Z33 in Hasselt.
De lezing is gratis.
Na de lezing is er de mogelijkheid om iets te drinken en na te praten met de spreker.
Vooraf reserveren is aan te raden via www.a-zlezingen.be