Verbouwen

90 inspirerende renovaties openen exclusief hun deuren

90 inspirerende renovaties openen exclusief hun deuren
Op zondag 27 mei kunnen toekomstige verbouwers binnenstappen in 90 gerealiseerde renovaties. De Vlaamse Renovatiedag, een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Ik Ga Bouwen & Renoveren, is dé gelegenheid om bijzondere verbouwingen te bezoeken en tegelijk kennis te maken met de architect achter het project.

Goed nieuws voor al wie verbouwplannen koestert. Tijdens de Renovatiedag openen tal van inspirerende renovaties in Vlaanderen hun deuren. Bezoekers ontdekken een breed scala aan stijlen. Gaande van stadswoningen en appartementen tot strakke villa’s en pittoreske verbouwingen in de dorpskern. Maar ook alles daartussenin of daarbuiten: denk maar aan een boerderij die wordt omgetoverd tot woonerf, een oud fabrieksgebouw met nieuwe woonunits, of zelfs een woonboot. Alle renovaties hebben één aspect gemeen: een ontwerper met bakken vakkennis.

De architect en de bewoners doen telkens hun renovatieverhaal uit de doeken. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Bezoekers ontdekken de hinderpalen én de aangereikte oplossingen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die hen op het lijf geschreven is.

Geïnteresseerden kunnen de renovaties gratis en exclusief bezoeken op zondag 27 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be.

De Renovatiegids 2018

Alle deelnemende projecten zijn in detail voorgesteld in de Renovatiegids. Aspirant-verbouwers vinden in deze gids ook een ruim overzicht van nuttige verbouwinformatie. De Renovatiegids is nu verkrijgbaar in de dagbladhandel voor 5,90 euro.
Daarnaast zijn de deelnemende projecten te raadplegen op www.devlaamserenovatiedag.be

De Vlaamse Renovatiedag praktisch

Datum: zondag 27 mei 2018, van 13u tot 18u
Locatie: Vlaanderen
Initiatief: Zoekeenarchitect.be en Ik ga Bouwen & Renoveren
Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je in de Renovatiegids of online op www.devlaamserenovatiedag.be
Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis, mits registratie op de website. Let wel: sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak.

Ook interessant