Verhuizen

8 goede redenen om te verhuizen!

8 goede redenen om te verhuizen!
Volgens het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) verhuizen mensen in Nederland gemiddeld 7 keer in hun leven, dat is ongeveer 1 keer per 10 jaar. Dat mensen willen verhuizen kan allerlei verschillende redenen hebben. Hieronder lees je de meest voorkomende.

1 Van huur naar koop

Een veelvoorkomende reden om te verhuizen is dat men op zoek gaat naar een koopwoning. Het hebben van een eigen woning heeft allerlei voordelen en kan soms zelfs financieel aantrekkelijker zijn. Uiteindelijk maken veel mensen de overstap van huur naar koop.

2 Samenwonen

Ook het willen samenwonen is vaak een goede reden om te gaan verhuizen. Partners kunnen bij elkaar intrekken maar vaak vindt men het ook fijn om een huis samen te gaan zoeken voor een nieuwe start.

3 Er komt gezinsuitbreiding

Gezinsuitbreiding is natuurlijk ook een hele goede reden om op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Wellicht is het huis te klein en zijn er te weinig slaapkamers in het huidige huis aanwezig. Ook kan een buurt misschien minder geschikt zijn voor jonge ouders, het is dan logisch om op zoek te gaan naar een huis in een meer kindvriendelijke buurt.

4 Minder reistijd

Reistijd is ook voor veel mensen een goede reden om te gaan verhuizen. Wanneer je iedere dag veel tijd en geld kwijt bent aan reizen, kan het een stuk voordeliger en prettiger zijn om meer in de buurt van je werk te gaan wonen. Ook het dichterbij familie willen zijn kan een goede reden zijn om te verhuizen.

5 Een nieuwe baan

Ook een nieuwe baan is voor veel mensen een goede reden om te verhuizen. Het kan maar zo zijn dat je ineens een stuk verder moet reizen naar je werk. Veel mensen geven de voorkeur om dichtbij hun werk te wonen omdat het een hoop tijd scheelt.

6 Financiële redenen

Ook diverse financiële redenen kunnen meespelen in het willen verhuizen. Soms kan het voordeliger zijn om kleiner te gaan wonen of in een andere goedkopere regio te gaan wonen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je na verloop van tijd een groter budget hebt gekregen en op zoek gaat naar een duurder huis met meer ruimte en/of luxe.

7 Behoefte aan een rustigere buurt

Als je ergens ooit bent gaan wonen kan op een gegeven moment de behoefte ontstaan om naar een andere wijk of regio te verhuizen. In je jonge jaren vind je het vaak fijn om in een levendige buurt te wonen maar naarmate je ouder wordt, kan het zijn dat je juist op zoek gaat naar een rustigere buurt.

8 Een huis helemaal naar eigen wens!

Veel mensen dromen van een huis dat helemaal naar eigen wens is. Dit kan gerealiseerd worden door een nieuwbouwwoning helemaal naar eigen smaak te bouwen of het opknappen van een bouwval. Het is fijn als je van je eigen huis een uniek plekje kunt maken en dat is absoluut een verhuizing waard.

Er zijn dus genoeg redenen om te willen verhuizen. Ben jij ook van plan om te verhuizen door één van de bovenstaande redenen en zie je het niet zitten om dit zelf te doen? Wellicht is het een goed idee om dit uit te besteden aan een verhuisbedrijf, bijvoorbeeld door moving company Rotterdam. Ook wanneer je een bedrijfsverhuizing gaat doen biedt Moving Company Business relocation aan, super fijn!

Ook interessant