Verhuizen

5 Tips om te verhuizen zonder stress

5 Tips om te verhuizen zonder stress
Ga jij binnenkort verhuizen? Dan ben je waarschijnlijk heel blij, maar tegelijkertijd ook een beetje gestrest. Bij een verhuizing komt ontzettend veel kijken. In je nieuwe woning zal er het een en ander moeten gebeuren voordat je er daadwerkelijk intrekt. In je oude woning moet er worden gepakt, opgeruimd en schoongemaakt. Alleen dat is alleen al een hele klus en dan hebben we het nog niet eens over de andere zaken gehad; verhuisberichten versturen, financiële zaken regelen, contracten tekenen, etc. Gelukkig kun je met een degelijke planning alles in goede banen leiden. Wij geven je 5 tips om te verhuizen zonder stress.

1. Kies een goed verhuisbedrijf

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je verhuizing soepel verloopt, is het inhuren van betrouwbare verhuizers, zoals een verhuisbedrijf Rotterdam. Zo’n bedrijf heeft uiteraard veel ervaring met verhuizingen en alles wat daarbij komt kijken. Ze brengen niet alleen je inboedel veilig van A naar B, maar kunnen je ook op andere vlakken van dienst zijn. Denk bijvoorbeeld aan het demonteren van je meubels en het weer monteren daarvan op je nieuwe adres. Dit scheelt je echt enorm veel moeite en kopzorgen en je spullen zijn bovendien verzekerd. Met een goede verhuisservice kun je dit met een gerust hart uit handen geven en je concentreren op andere zaken.

2. Maak To-Do Lijsten

Zodra je afspraken hebt gemaakt met een verhuizer, is het tijd om te plannen wat er gedaan moet worden voordat de grote dag aanbreekt. Met een georganiseerde lijst van taken zorg je ervoor dat er niets wordt vergeten in deze hectische tijd. Enkele van de taken kunnen zijn: je adres wijzigen bij alle relevante instellingen zoals banken en verzekeringsmaatschappijen, het opzeggen van abonnementen op kranten of tijdschriften, inpakken van spullen, schoonmaken van tapijten, enz. Maak een to-do lijst per categorie waar je steeds nog dingen aan toe kunt voegen en weg kunt strepen. Met een verhuischecklist hou je het overzicht en vergeet je niets.

3. Opruimen en schoonmaken

Maak van de gelegenheid gebruik om ook je spullen op te ruimen en dingen die je niet meer nodig hebt, weg te geven, te verkopen of weg te gooien. Alles wat niet mee gaat in de verhuiswagen scheelt je tijd en geld. Als je nu een woning huurt, is dit een verplicht onderdeel. Het huis moet schoon, opgeruimd en in goede staat worden opgeleverd. Alleen dan krijg je de borg terug. Doet je verhuurder moeilijk? Schrijf dan een brief waarin je verzoekt de borg terug te betalen.

4. Sorteren

Je kunt heel veel verhuisstress voorkomen door je spullen te sorteren. Vaak kan een verhuisbedrijf je daar ook nog bij helpen. Zorg dat bijvoorbeeld keukenspullen allemaal bij elkaar worden ingepakt en label de dozen als ‘keuken’. Zo kun je per ruimte een sortering maken, zodat op de grote dag alle dozen en spullen meteen in de juiste kamer worden gezet. Een makkelijke manier om dit te doen, is door gebruik te maken van gekleurde sticky notes. Elke kamer krijgt een eigen kleur. Door op elk item een kleur te plakken, weten verhuizers meteen in welke doos het moet worden verpakt en waar die doos naartoe moet op het nieuwe adres.

5. Vraag om hulp van familie en vrienden

Misschien vraag je niet graag om hulp, maar vaak zijn vrienden en familie meer dan bereid om je te helpen. Dit kan zijn met sjouwen, klussen of tijdens de grote dag op de kinderen of huisdieren te passen en voor eten te zorgen. Maak het jezelf makkelijk en vraag gewoon om de hulp waar je behoefte aan hebt!