Nieuwbouw

75.000 bezoekers op meer dan 160 werven (fotospecial)

Afgelopen zondag vond de 6de editie van de Open Wervendag plaats. En ook dit jaar kon de bouwsector uitpakken met tal van verbluffende werven. De bouw in België doet het goed, zeker in vergelijking met andere Europese landen.
De bouwbedrijven blijven ook dit jaar volop rekruteren en zoeken zo’n 20.000 nieuwe medewerkers. Daarmee blijft de sector een van de grootste werkgevers en rekruteerders van het land.

Zondag konden geïnteresseerden dan ook kennis maken met het uitgebreide jobaanbod van de deelnemende bouwbedrijven. De Confederatie Bouw hoopt dat ook deze editie mensen ertoe aanzet te kiezen voor een opleiding of job in de bouw. De bouw is en blijft immers een sector met toekomst. Er is niet alleen de werkzekerheid, maar de sector heeft ook een grote verscheidenheid aan jobs. Van arbeiders tot ingenieurs, van werfleiders tot calculators en zowel voor mannen als vrouwen.

Open Wervendag was natuurlijk ook de meer dan 160 indrukwekkende en verrassende werven die er vandaag te bezoeken waren. De werven van vandaag toonden de bezoekers precies waar de bouw vandaag voor staat: een veelzijdige, creatieve en innovatieve sector die voorop loopt van vlak van duurzaamheid en ecologie. Opvallend vaststelling dit jaar was het bijzonder geïnteresseerd publiek dat met veel belangstelling en gerichte vragen de werven bezocht. Ook de politieke wereld tekende present op tal van werven, wat het belang van de sector voor onze maatschappij opnieuw in de verf zet.
De Confederatie Bouw is dan ook bijzonder tevreden over de opkomst en de positieve reacties van de vele bezoekers.

Rode draad in Vlaanderen was ongetwijfeld het nieuwe wonen met aandacht voor multifunctionele wooncomplexen, duurzaam bouwen en de bijzondere aandacht voor levensloop geschikt wonen voor ouderen. Ergonomisch aangepaste appartementen, moderne en comfortabele woonzorgcentra worden de norm. Daarnaast had je onder meer ook de infrastructuurwerken, windmolenparken, sportcomplexen en scholen, zowel met nieuwbouw als renovatie of restauratie.

Sommige deelnemers waren op deze moederdag ook de moeders niet vergeten. Op sommige werven kregen die een fijne attentie!
De toppers dit jaar per provincie:

West-Vlaanderen
De windmolenparken in Zeebrugge en Oostende, het politiecommissariaat en het Rijksarchief in Brugge en de bouw van een tunnel onder de spoorweg in Izegem, vernieuwde zeeheldenplein in Oostende, maar ook het wellnessdorp in Moorslede, de woonzorgcentra en servicewoningen in Nieuwpoort, en het nieuw ziekenhuis in Menen, en tenslotte de tegeldokter in Tiegem.

Oost-Vlaanderen
De infrastructuurwerken met spoorwegbrug in Sint-Niklaas, het nieuwe sport-en recreatiecomplex De Meerminnen en het woonzorgcentrum Grootenbosch in Beveren-Waas, het station Gent-Sint-Pieters met het VAC-De Link in Gent, en het woonproject de Vlasmolen in Lokeren

Antwerpen
De Noord-Zuid verbindingsweg Kasterlee-Geel, de grote maar nieuwe woonconcepten ’t Groen Kwartier in Berchem, Regatta in Antwerpen, Frythout in Hove, het Red Star Line Museum in Antwerpen, het dienstencentrum Campus Den Brandt in Boom, en het woonzorgcentrum De Parel der Kempen in Westerlo

Vlaams-Brabant
De restauratie van het NMBS-gebouw in Leuven, het nieuw woonproject de Ijsfabriek in hartje Strombeek-Bever en het high-tech Don Bosco college in Halle

Limburg
BioCasa en The Carehome of the Future in Heusden-Zolder en het woonzorghotel Clarenhof in Hasselt

Brussel
De nieuwe belevingsbibliotheek aan de Munt en het GEN (spoorlijn) in Watermaal-Bosvoorde

Ook interessant