Architectuur

600 architecten op infosessies 'Gevelbekleding uitgekleed'

600 architecten op infosessies `Gevelbekleding uitgekleed`
De infoavond ‘Gevelbekleding uitgekleed’ van NAV mocht op flink wat belangstelling rekenen. Ruim 600 ontwerpers kwamen zich afgelopen maand informeren over het huidige aanbod gevelbekleding. De avonden gingen door in Kortrijk, Leuven, Mechelen en Gent. Een gevel bekleden kan eenvoudig lijken, maar schijn bedriegt. Met de infosessie ‘Gevelbekleding uitgekleed’ maakte de Vlaamse Architectenorganisatie NAV architecten en ingenieur-architecten wegwijs in de uiteenlopende toepassingen.

In het eerste deel kwamen de basisprincipes voor de toepassing van gevelbekleding in de bouw aan bod. Aansluitend volgde een overzicht met praktijkoplossingen. De aanwezige architecten kregen zo een update van de nieuwe en innovatieve materialen op de markt. Tot slot legde architect-expert Joost Beke de mogelijke valkuilen bloot bij het plaatsen van gevelbekleding op regelwerk.

Na afloop kon iedereen op een mini-beurs met fabrikanten kennis maken met het hedendaagse aanbod gevelbekledingen.

Correcte toepassing noodzakelijk

De Vlaamse Architectenorganisatie NAV blikt bijzonder tevreden terug op de infosessies. De opleiding bracht meer dan 600 architecten op de been. Volgens de organisatie begrijpen architecten maar al te goed dat een esthetische en duurzame gevelbekleding een correcte toepassing en een gedegen inzicht vergt.

De infosessie kwam tot stand met de medewerking van Wienerberger, VMZinc, Outdoor Wood Concepts, Eternit, Kingspan, Limeparts, L-DOOR GROUP en Abet Laminati.

Ook interessant