Interieur

250 ontwerpers op infosessies 'Functionele en Architecturale Verlichting'

250 ontwerpers op infosessies `Functionele en Architecturale Verlichting`
Ruim 250 architecten en interieurarchitecten hebben de infosessie ‘Het spel van functionele & architecturale verlichting’ van NAV en AiNB gevolgd. De aanwezigen maakten kennis met de verschillende mogelijkheden in de verlichtingswereld. De sessies vonden plaats in Antwerpen, Wevelgem en Sint-Stevens-Woluwe.

De Vlaamse Architectenorganisatie NAV en de Associatie van Interieurarchitecten AiNB organiseerden in september en oktober samen met Delta Light een professionele training rond verlichting. De opleiding speelde in op de laatste trends, toepassingen en technologieën.

De infoavond zorgde in de eerste plaats voor meer helderheid over LED-verlichting, een toepassing die de laatste jaren een grote opmars kent. Via de toelichting van enkele cases kregen de aanwezige architecten en interieurarchitecten een kapstok aangereikt met de do’s en don’ts bij het gebruik van LED-verlichting.

Ook het belang van licht bij steden kwam aan bod. Zo krijgt het Gentse Lichtplan erkenning tot ver over de grenzen. Bezieler van het project Philip De Roo gaf tekst en uitleg. “Het is maatwerk en volledig afgestemd op de introverte persoonlijkheid van de stad,” aldus De Roo. “Het vertrekt vanuit een globale stedenbouwkundige visie. Daarbij worden de functionele en architecturale verlichting op elkaar afgestemd.”

Met 250 geïnteresseerden blikt de organisatie tevreden terug op de opleiding. De drie locaties, waaronder ook de Delta Light-showroom in Wevelgem, waren voor elk van de vijf sessies tot de nok gevuld.

Ook interessant