Architectuur

Infosessie Het Hedendaagse Hellend Dak

Door een strenger eisenpakket is het hellend dak de voorbije jaren sterk geëvolueerd. Tijd voor een opfrissing, vindt de Vlaamse Architectenorganisatie NAV. Daarom belichten ze in november alle aandachtspunten tijdens de infosessie ‘Het hedendaagse hellend dak’. Architecten en ingenieur-architecten kunnen deze infoavond volgen in Leuven, Mechelen, Kortrijk of Gent.

Wie een hellend dak ontwerpt, stuit op steeds striktere normeringen en hogere comforteisen. Gelukkig geven tal van recente bouwkundige technieken en innovatieve materialen vandaag een antwoord op deze nieuwe eisen. Dit binnen verschillende domeinen zoals isolatie, luchtdichtheid, natuurlijk daglicht, ventilatie en compactheid.

Do’s en don’ts van een hellend dak

Tijdens deze opleidingsavond geeft ir. Marcus Peeters, lector en onderzoeker aan KAHO, in de eerste plaats een overzicht van de basisregels die u moet respecteren om een optimaal hellend dak te ontwerpen. Zo worden de praktische richtwaarden voor constructie en isolatie en de vuistregels voor na-isolatie op een rijtje gezet.

Aansluitend overloopt ing. Ann Thierens de bouwkundige aandachtspunten voor hellende daken. Waar moet u op letten bij een hedendaagse bouwdetaillering? Hoe kunt u als ontwerper duurzame keuzes maken? En wat zijn de opties bij renovatie? Ir.-arch. Jeroen Geuens sluit af met meer informatie over daglichtbeheersing en een gezond bouwconcept.

U krijgt een volledig overzicht aangereikt met de do's en don'ts van een hedendaags hellend dak. Deze zijn gebundeld in een compleet naslagwerk aangevuld met meer dan 30 bouwdetailleringen.

Geïnteresseerde architecten krijgen de kans om deze infoavond bij te wonen op dinsdag 12 november in Leuven, op donderdag 14 november in Mechelen, op dinsdag 19 november in Kortrijk of op donderdag 21 november in Gent.

Praktisch

Data & locaties:
dinsdag 12 november, Brabanthal Leuven, Brabantlaan 1, 3001 Leuven
donderdag 14 november, N’Allo Mechelen, Elektriciteitsstraat 68, 2800 Mechelen
dinsdag 19 november, Eandis Kortrijk, President Kennedypark 12, 8500 Kortrijk
donderdag 21 november, Omnia Schaubroeck, Steenweg Deinze 154, 9810 Nazareth

Programma
Het uitgebreide programma vindt u via www.nav.be onder de knop ‘kalender’

Kostprijs:
De infosessie is gratis voor NAV-leden.
Niet-leden betalen 15 euro aan de ingang.

Genodigden:
De avond is exclusief voor architecten, ingenieur-architecten en hun medewerkers

Ook interessant