Architectuur

51N4E verruimt binnenstad Tienen met Arenaproject

Het Arenaproject omvat de ontwikkeling van een woon-, winkel- en recreatiecentrum op de site van de vroegere artilleriekazerne in het hartje van de binnenstad van ‘tintelend’ Tienen. Onder andere 51N4E zorgt ervoor dat Tienen met deze hedendaagse ruimte de 21ste eeuw instapt waarbij de versterking van het stadscentrum de achterliggende ambitie is.

Evenwicht in mix van functies

Bij de ontwikkeling van het Arenaproject wordt er resoluut geopteerd voor een hedendaagse invulling: betere mobiliteit, uitbouw van groen in de stad, nieuwe vormen van stedelijk wonen, attractief winkelen, recreatief en cultureel aanbod binnen de stadskern. De twee nieuwe doorbraken naar het centrum maken dat deze ontwikkeling ook het commerciële centrum van de stad versterkt. De commerciële ruimte die voorzien wordt legt de noodzakelijke link met het bestaande winkelcircuit, via een wandelstraat naar de Peperstraat. Deze nieuwe wandelstraat met aanloopwinkels en horeca maakt dat het stadscentrum al op de Kazerne zelf ingezet wordt, een natuurlijke verlenging van de binnenstad. De mix van wonen, commerciële voorzieningen (winkels/horeca/diensten), cultuur en ontspanning wordt gezien als dè troef worden van het project.

Flaneren tussen het groen

De invulling van het project is duurzaam op stedelijk niveau. Het plein biedt een informeel, groen kader dat aanleiding geeft tot flaneren. Als aanvulling op de bestaande openbare ruimte van het stadscentrum creëert het een meerwaarde voor de stad als geheel. De inrichting van het plein zal het gebruik door verschillende doelgroepen mogelijk maken, van jong tot oud, en versterkt de stedelijke centrumfunctie. Dit past in het grotere kader van een duurzame stadsontwikkeling.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be

Ook interessant