Architectuur

Peter Swinnen wordt derde Vlaamse bouwmeester

Na bOb Van Reeth (1998-2005) en Marcel Smets (2005-2010) zal vanaf 1 juli 2010 architect Peter Swinnen van 51N4e aantreden als derde Vlaams Bouwmeester. Opmerkelijk is wel dat hij zijn praktijk blijft voortzetten en dat het bouwmeesterschap dus een parttime job wordt.

Peter Swinnen (1972) studeerde aan het Sint-Lucas Architectuur Instituut Brussel en de Architectural Association London. Samen met architecten Johan Anrys en Freek Persyn richtte hij in 1998 het intussen internationaal bekende architectenkantoor 51N4E op. Het bureau kan buigen op een brede portfolio van nationale en internationale projecten – van stedelijke masterplans, publieke infrastructuur, culturele gebouwen, kantoorvoorzieningen, gebouwen binnen de zorgsector, overheidsgebouwen tot privéwoningen en product design. Recent en huidig werk omvat ondermeer LAMOT cultureel congrescentrum (Mechelen), TID Tower (Tirana), WET89 (Brussel), C-Mine cultuur & designcentrum (Winterslag), Skanderbeg Square (Tirana), Buda Kunstencentrum (Kortrijk), Regatta Zorgcampus (Antwerpen) en Place de l’Europe (Brussel).

In een interview met De Standaard vertelde hij dat het voor hem een belangrijk issue was of de job compatibel zou zijn met zijn huidige job. Dat was het geval, want blijkbaar ging men op zoek naar iemand uit de praktijk die ook die praktijk blijft voortzetten.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be