Ventilatie

5 tips om jezelf en je woning koel te houden

5 tips om jezelf en je woning koel te houden
Wanneer het buiten warm is, is het des te prettiger om binnen af te koelen. Hou het hoofd koel met de uitzonderlijke kortingen op airco’s en lees hier 5 praktische tips.

1 – Hou de hitte buiten

Hoe de hitte buiten houden? Dit doe je door ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden doorheen de dag. Verluchten doe je het best vroeg in de ochtend of later op de avond. Verder helpt raamverduistering om het binnen lekker fris te houden.

2 – Maak optimaal gebruik van airconditioning

Voor een optimaal gebruik denk je best goed na bij de programmatie van je airco. Op deze manier hoef je niet tussentijds bij te sturen. Bij het instellen van je gewenste temperatuur raden we aan om niet meer dan 6 à 8 graden af te wijken van de buitentemperatuur. Gebruik de snelkoelfunctie op je aircotoestel om een ruimte snel te koelen, maar zet de airco zeker niet te koud.

De snelste en voordeligste oplossing: een airco zonder buitenunit

Nog geen airco in huis? Met een airco zonder buitenunit van Energy Protect bepaal je niet alleen de binnentemperatuur, maar kun je ook de luchtvochtigheid regelen en de binnenlucht zuiveren. Wist je trouwens dat je deze airco’s ook kunt gebruiken als verwarming? Van twee vliegen in één klap gesproken! Ontdek hier meer voordelen van een airco zonder buitenunit.

5 tips om jezelf en je woning koel te houden
Twijfel je nog om een airco te plaatsen? Momenteel plaatst Energy Protect jouw airco gratis en dat binnen de 3 weken na akkoord op de offerte.

MEER OVER DE GRATIS PLAATSING ACTIE

3 – Drink voldoende

Bij hoge temperaturen verlies je meer vocht dan normaal, wat kan leiden tot uitdroging. Drink daarom minimaal 2 liter water per dag. Neem een grote fles water bij de hand en drink elk uur een glas. Voel je vrij om een schijfje citroen of een paar verse muntblaadjes toe te voegen.

4 – Schakel overbodige warmtebronnen uit

Binnen genereren apparaten meer warmte dan je denkt! Zet daarom tv’s, computers, printers uit wanneer ze niet in gebruik zijn. Op deze manier beperk je ook het sluimerverbruik.

5 – Hou het hoofd koel

Op deze warme dagen is het belangrijk om het hoofd koel te houden. Plan belangrijke taken vroeg in de ochtend, wanneer het buiten nog fris is. Later op de dag hou je ruimte vrij voor meer routinewerk. Hoe hoger de temperaturen, hoe lager je concentratie en productiviteit.

Wens je de productiviteit van je medewerkers te verhogen? Dan is het misschien tijd om te investeren in een airco. Hiermee kan je een koel en gezond binnenklimaat creëren. Iets wat de concentratie en productiviteit ten goede komt!

Ook interessant