5 tips om de energieprestatie van je kantoorpand te verbeteren

8 maart 2021 Bron: Bouw & Wonen
5 tips om de energieprestatie van je kantoorpand te verbeteren
Er zijn veel redenen te bedenken waarom investeren in energiebesparende maatregelen interessant is. Een groot voordeel is natuurlijk dat je bespaart op energiekosten, maar ook niet te vergeten is het bijdragen aan een beter milieu. Daarbij zorgen energiebesparende maatregelen voor een hoger energielabel. Dit maakt je pand interessanter voor kopers of huurders. Wil je weten welke maatregelen je kunt nemen om de energieprestatie van je kantoorpand te verbeteren? In dit artikel hebben we 5 tips op een rijtje gezet.

Tip: Vanaf dit jaar moeten alle kantoorpanden groter dan 100 m2 beschikken over een energielabel C of beter. Wil jij weten welke maatregelen nodig zijn om aan deze regelgeving te voldoen? Schakel via EnergielabelOffertes.nl een gecertificeerde energieprestatieadviseur in.

Maatregelen om je kantoorpand energiezuinig te maken


 1. Isolatie verbeteren. De energieprestatie van je kantoor verbeteren vraagt vaak om een investering, waarvan de kosten relatief snel terugverdiend worden. Ook het verbeteren van de isolatie van je kantoorpand brengt de nodige kosten met zich mee, echter wordt de investering vaak al binnen 5 jaar terugverdient. Goede voorbeelden om de isolatie te verbeteren zijn het huidige glas vervangen voor HR++ glas of het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Door de gunstige terugverdientijd is deze maatregelen erg populair bij bedrijven.
 2. Overstappen op LED verlichting. Een relatief gemakkelijke manier om te besparen op energie is het overstappen op zuinige LEd verlichting. Alle traditionele gloeilampen en TL-buizen vervangen voor energiezuinige LED verlichting is een relatief kleine investering, maar zorgt ervoor dat er flink wordt bespaart op energiekosten.
 3. Zonnepanelen installeren. Investeren in zonnepanelen is voor veel bedrijven een interessante investering. Zelf zonne-energie opwekken is niet alleen duurzaam, maar kan zelf ook winstgevend zijn. De terugverdientijd en subsidies maakt de investering in zonnepanelen zeer interessant.
 4. Duurzame verwarmingsinstallatie. Veel oudere kantoorpanden maken nog gebruik van een verwarmingsinstallatie dat niet bepaald energiezuinig is. Investeren in een energiezuinige installatie, zoals een HR-ketel of warmtepomp, is dan ook een interessante maatregel.
 5. Voorkom sluipverbruik. Een simpele maatregelen om te nemen om het energieverbruik van je kantoorpand te verminderen is het voorkomen van sluipverbruik. Op ieder kantoor zijn er wel apparaten te vinden die op stand-by staan of opladers die nog in het stopcontact zitten, dit zorgt voor sluipverbruik op kantoor. Hartstikke zonde, daarom is het interessant om maatregelen te nemen om sluipverbruik tegen te gaan.


Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo