Buitenschrijnwerk

5 tips bij het uitkiezen van zonwering

Vijf aandachtspunten bij het uitkiezen van zonwering. Waar moet je precies op letten wanneer je je naar hun winkels begeeft? Hieronder vind je de voornaamste aandachtspunten bij het kopen van kwalitatieve zonwering.

1. Licht en privacy

Zoek je een heldere, luchtige kamer of houd je het liever gezellig en geborgen? Deze vragen zijn cruciaal wanneer het op zonwering aankomt. De oriëntatie van de behandelde ramen neemt in deze discussie een centrale rol in: bevinden die zich aan de zonnezijde of aan de schaduwzijde van de woning? Deze factoren bepalen niet enkel het type zonwering, maar ook de gebruikte materialen.

2. Budget

De prijs van zonwering hangt af van de grootte van het beschermde oppervlak. Hoe groter de schaal van je project, hoe duurder het wordt. Ook zal je altijd meer betalen voor maatwerk of speciale eisen qua materialen of extra features. Het is dus verstandig om vooraf een goede inschatting te maken van je project.

3. Onderhoud

Dit facet wordt in het heetst van de strijd wel eens over het hoofd gezien. Toch is het belangrijk om je vooraf rekenschap te geven van het onderhoud dat een bepaalde zonwering vereist. Hoeveel tijd wil je hieraan besteden? Hout kan bijvoorbeeld knap wat werk met zich meebrengen. Textiel is doorgaans eenvoudiger te onderhouden. Een shutter vraagt regelmatig aandacht, een rolscherm veel minder.

4. Stijl

Op het gebied van zonwering is bijna alles mogelijk. Bij zonwering Nieuwegein kun je je laten informeren. Je kunt uithalen met felle kleuren, of je kunt de zonwering helemaal neutraliseren. Je kunt formeel gaan of informeel, strak of gezellig. Alles hangt af van je smaak.

5. Veiligheid

De aandacht voor dit laatste punt nam de laatste tijd enorm toe. Met name zonweringen die zich bedienen van koorden of andere, mogelijk gevaarlijke systemen leveren tegenwoordig enorme inspanningen. Een jaloezie of een rolscherm hoeft dus niet per definitie een probleem te zijn. Toch kun je altijd besluiten dat het minste risico er een te veel is, zeker met kinderen of huisdieren in de buurt. Dan verkies je allicht een 'cleane' zonwering, type markies, luifel of shutter. Deze soorten zonwering zijn te vinden op de site van Zonwering-vlaardingen.com.

5 tips bij het uitkiezen van zonwering

Ook interessant