Verbouwen

5 tips bij het huren van een opslagruimte

5 tips bij het huren van een opslagruimte
Verspreid over Nederland en België vind je diverse locaties waar je een opslag kunt huren. Zo’n opslag wordt onder andere gebruikt om meubels en persoonlijke spullen tijdelijk in op te slaan, bijvoorbeeld bij een verbouwing, een verhuizing of wanneer je op een lange reis gaat.

Ben je ook op zoek naar een opslagruimte, dan is er een aantal zaken waar je op moet letten. Wil je bijvoorbeeld een opslagruimte huren in Amsterdam kijk dan goed naar de locatie. Hoe toegankelijk is de ruimte? In dit artikel lees je daar meer over en geven we je nog andere tips voor het huren van een opslagruimte.

1. Kijk goed naar de hoeveelheid opslagruimte die je (nodig) hebt

Er zijn heel wat verschillende soorten opslagruimtes te huur. Voor jou als huurder is het daarom van belang om te weten wat je waar kunt krijgen. Bereken daarom vooraf al hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Een te kleine ruimte zorgt er niet alleen voor dat je niet al je spullen kwijt kunt, maar ook dat de kans groot is dat de spullen die er staan beschadigd raken.

En heb je een opslagruimte gehuurd die veel te groot is, dan is dat vooral erg zonde van je geld. Daarom moet je goed bekijken welke spullen opslag nodig hebben en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt. Online vind je diverse handige calculators waarmee je de opslag kunt berekenen en kom je er nog steeds niet uit? Vraag dan een professional, zoals een medewerker van een opslag, om advies.

2. Kies voor self storage als je dagelijks toegang wil

Daarnaast is het goed om te kijken naar wat je wil wat betreft toegang. Weet je zeker dat je in de periode dat de spullen opgeslagen liggen geen toegang nodig hebt dan kun je kiezen voor een gewone opslagruimte waarbij je per keer dat je toegang wil moet betalen. Voor dit concept moet je per keer een afspraak maken. Wil je liever wat meer flexibiliteit en toegankelijkheid dan kun je kiezen voor self storage.

Self storage is wellicht iets duurder, maar geeft je wel meer ruimte. Figuurlijk gezien dan, want bij deze manier van opslaan heb je meer vrijheid. Je kunt wanneer je maar wil bij je spullen zonder daar een afspraak voor te hoeven maken. Dit is overigens ook kosteloos, zodat je onbeperkt spullen in en uit je opslagruimte kunt halen. Voor- en nadelen dus.

3. Controleer hoe de opslagruimte beveiligd wordt

Uit officiële cijfers van de politie blijkt dat het aantal inbraken de laatste jaren weer flink in de lift zit. Inbrekers hebben het hierbij niet alleen op huizen gemunt, maar ook op bedrijven en loodsen. Check daarom goed naar de beveiliging van de opslagruimte die je gaat huren. Over het algemeen slaan mensen vooral persoonlijke spullen op die een hoge persoonlijke waarde hebben. Dit zijn spullen die soms onvervangbaar zijn en daarom echt wel wat extra beveiliging kunnen gebruiken.

Grote, moderne en betrouwbare aanbieders van opslagruimtes laten altijd zien hoe ze hun beveiliging geregeld hebben. Dit geven ze aan op de website en bij de opslagruimte zelf. Besluit je bijvoorbeeld te gaan voor een opslagruimte huren Amsterdam dan is het verstandig om hierop te letten. Qua goede beveiliging kun je denken aan 24/7 camerabeveiliging, een toegangscontrolesysteem en aparte sloten op iedere ruimte.

4. Let op temperatuur van de opslagruimte

Wat veel mensen niet weten, is dat er nog iets is waar je op moet letten bij het huren van een opslagruimte: de temperatuur van de locatie. Het is heel aantrekkelijk om je persoonlijke spullen zoals meubels in een garagebox of een schuurtje op te slaan als dat mogelijk is. Daar kan de temperatuur erg schommelen én is de vochtigheidsgraad niet te regelen. Wat daar vervelend aan is, is dat je schimmel op je spullen kunt krijgen.

Ga daarom liever voor een opslagruimte waar de temperatuur constant is en op kamertemperatuur staat. Dat kan al in een ruimte vanaf 12 graden. Let er ook op dat je spullen gegarandeerd droog staan om zo schimmel te voorkomen. Natuurlijk moet je ook zelf nog je spullen goed verpakken, zodat ze in goede staat blijven, maar een droge en warme plek is een must.

5. Kijk goed naar de bijkomende kosten van opslag

Tot slot wil je natuurlijk het liefst op zoek naar de meest voordelige aanbieder. Dat kan: maar let daarbij wel op de bovenstaande tips en tricks, zodat je zeker weet dat je een betrouwbare en kwalitatieve aanbieder hebt. Naast de prijs per maand moet je goed kijken naar eventueel kleine lettertjes over bijkomende kosten.

Sommige aanbieders rekenen bijvoorbeeld extra geld voor het huren van een slot of willen dat je een verplichte verzekering afsluit. Daarnaast zijn er aanbieders die in hun contract hebben staan dat ze tussentijds huurverhogingen mogen doorvoeren. Soms is iets dat goedkoop lijkt dat zeker niet. Let daar dus goed op als je gaat voor een opslagruimte huren Amsterdam of een andere locatie.

Ook interessant