Verhuizen

Waar sla je je spullen veilig op?

Waar sla je je spullen veilig op?
Het kan zijn dat je extra ruimte nodig hebt om je spullen op te slaan, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Je kunt een opslagruimte tijdelijk huren, maar ook voor langere periode. Hoe vind je een goede opslagplaats en hoe richt je deze in zodat je je spullen gemakkelijk kunt vinden? In dit artikel bespreken we deze zaken.

Waarom een opslagruimte?

Je kunt een opslagruimte huren als je bijvoorbeeld kleiner gaat wonen. Ook als je niet gaat verhuizen, maar meer ruimte nodig hebt, kan een opslagbox handig zijn. Sommige mensen verkopen hun huis eerder dan dat ze in hun nieuwe huis kunnen, dan moeten de meubels en andere spullen ergens opgeslagen worden. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een opslagruimte nodig hebt. Nu is het zaak om een goede en veilige opslagruimte te zoeken.

Verschillende soorten opslagruimte

Er zijn verschillende soorten opslagruimtes die je kunt huren. Denk hier goed over na voordat je een ruimte huurt. Bij sommige verhuurders kun je namelijk niet zomaar bij je spullen, bijvoorbeeld bij een mobiele opslag. Het bedrijf moet de container dan voor je klaar zetten. Andere opslagruimtes zijn garageboxen, een plek in een loods, bij verhuisbedrijven of een inboedelopslagbedrijf. Het is belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden en duidelijke afspraken te maken.

Wat moet je regelen?

Bereken hoeveel ruimte je nodig hebt. Het zou vervelend zijn als de opslagruimte te klein is, en het is zonde om veel te betalen voor een te grote ruimte. Bij sommige bedrijven kun je een busje of aanhanger huren, dat is handig als je zelf geen vervoer hebt.

De meeste bedrijven zijn niet aansprakelijk voor schade aan de door jou opgeslagen spullen. Bekijk of jouw inboedverzekering externe opslag dekt. Zo niet, sluit dan een extra verzekering af.

Het is belangrijk om goede afspraken te maken over de prijs. Opslag in een loods of schuur is vaak bij een particulier, dus laat dit goed op papier zetten. Vaak komen er nog eenmalige kosten bij en soms moet je ook borg betalen. Zorg ook voor een goed slot, zodat je je spullen veilig kunt opbergen.

Waar sla je je spullen veilig op?

Opslagruimte inrichten

Als het is gelukt om een goede opslagruimte te vinden, wordt het tijd voor het inrichten. Je wilt later makkelijk bij je spullen komen en ook het juiste kunnen vinden. Daarom is het belangrijk om gestructureerd spullen op te slaan. Zorg dat alle spullen zoals kleding en textiel schoon en droog zijn voordat je ze opslaat.

Om goed te kunnen stapelen kun je spullen in plastic of kartonnen dozen doen. Zorg ervoor dat het dezelfde dozen zijn, zodat je ze goed kunt stapelen. Zet de spullen die je het minst nodig hebt achteraan en onderop. Om het zoeken makkelijker te maken kun je dozen labelen en nummeren. Als je vervolgens een lijst maakt met wat in welke doos zit, vind je je spullen binnen een handomdraai terug.

Ook interessant