Verbouwen

Verbouwen? Lees deze 4 tips voor het huren van een afvalcontainer

Verbouwen? Lees deze 4 tips voor het huren van een afvalcontainer
Wie gaat verbouwen doet er goed aan zich goed voor te bereiden. Bij een verbouwing komt namelijk veel kijken. Van het aannemen van de juiste mensen en het aanschaffen van de nodige materialen, tot het opruimen van het afval. Met name dit laatste, het opruimen van het afval, wordt echter weleens vergeten, terwijl dit een belangrijk onderdeel van de verbouwing is. Daarom geven wij jou graag 4 tips voor het huren van een afvalcontainer, zodat je er na de verbouwing lekker opgeruimd bij zit.

Tip 1: Huur je container dicht bij huis

Een bouwafval container huren dichtbij huis heeft meerdere voordelen. Allereerst kun je in de meeste gevallen profiteren van het feit dat er geen transportkosten berekend worden. Binnen een bepaalde straal is het leveren en ophalen van de container vaak gratis. Vraag of check bij de container verhuurder altijd of je binnen deze straal valt, zodat je zeker weet dat je daar geen extra kosten voor maakt.

Het tweede voordeel zit hem erin dat je sneller over de container kunt beschikken. Wanneer je een eerste container bestelt is dit vaak nog niet zo’n probleem, maar vaak kom je er tijdens de verbouwing achter dat de container sneller vol raakt dan je van tevoren denkt. Wanneer dit het geval is, wil je niet dat je verbouwing vertraging oploopt doordat je geen container beschikbaar hebt. Het snel geleverd krijgen van een nieuwe container is dan erg prettig.

Tip 2: Huur de juiste afvalcontainer

De tweede tip lijkt vanzelfsprekend. Het komt echter vaak voor dat afval in een verkeerde afvalcontainer wordt gedumpt. Om afval goed te kunnen verwerken, moet alles goed geschift worden net zoals dat voor huisvuil geldt in veel gemeenten. Inventariseer voordat je gaat verbouwen daarom goed wat voor soort afval je denkt te produceren. Op basis van deze inschatting kun je eventueel verschillende containers huren. Zo zijn er bijvoorbeeld bouwafvalcontainers voor:

  • Puin
  • Verschillende soorten hout
  • Dakafval
  • Restafval

Weet je niet welke container geschikt is voor jouw verbouwing? Dan kan je dit het beste vragen bij de verhuurder van de container.

Tip 3: Spreek met de verhuurder van tevoren de verhuurtermijn af

Bij een grondige verbouwing hoort een goede planning. Omdat je tijdens de verbouwing vaak tegen zaken aanloopt waar je van tevoren geen rekening mee hebt gehouden, wordt in de planning vaak ook uitlooptijd opgenomen. Het is belangrijk dit ook mee te nemen wanneer je een afvalcontainer huurt. Loopt je verbouwing namelijk uit doordat je tegen complicaties aanloopt, dan is het erg vervelend dat je de afvalcontainer weer moet retourneren omdat deze weer aan een volgende klant verhuurd is.

Wanneer een bedrijf ervoor openstaat is het zelfs handig de container voor onbepaalde tijd te huren, zodat je met terugwerkende kracht kunt betalen voor de periode dat je de container hebt gehuurd. Zo heb je geen tijdsdruk en kun je de verbouwing gewoon voortzetten.

Tip 4: Huur ook een rolcontainer

Voor het grove vuil zoals puin, grond en dakafval zijn grote bouwafvalcontainers onmisbaar. Ze hebben echter ook een nadeel: je kunt ze zelf niet verplaatsen. En omdat er tijdens een verbouwing ook vaak veel klein afval ontstaat, denk aan verpakkingen van schroeven en bijvoorbeeld kartonnetjes van pluggen, is een rolcontainer huren ook erg handig.

Rolcontainers kunnen makkelijk verplaatst worden, terwijl ze toch voldoende opslagruimte voor klein afval bieden om hem niet dagelijks te moeten legen. De rolcontainers kunnen vaak worden gehuurd bij hetzelfde bedrijf waar je ook de grote afvalcontainers huurt dus veel extra moeite is het, terwijl het je een hoop gemak oplevert.

Tot slot

Met deze tips omtrent afvalcontainers kun jij je verbouwingsklus zonder zorgen tegemoet gaan. Tenminste als het aankomt op het verwijderen van afval! Veel succes met de verbouwing.

Ook interessant