Slaapkamers

5 Budgetvriendelijke tips om je slaapkamer een makeover te geven

5 Budgetvriendelijke tips om je slaapkamer een makeover te geven
Je slaapkamer is, als het goed is, een oase van rust. Het is de plek waar je slaapt, ontspant, liefhebt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom is een mooie en comfortabele inrichting cruciaal. Is jouw slaapkamer aan een update toe? Met onderstaande tips kun je er, met weinig geld, een heerlijke, prachtige plek van maken. Zo wordt het al snel de favoriete ruimte in je huis!

Tip 1: Alles draait om kleur

Kleuren hebben een grote invloed op ons. Blauw is bijvoorbeeld een goede kleur voor de slaapkamer, omdat het rustgevende werking heeft. Door de kleurstelling van de ruimte te veranderen, kun je met een klein budget de sfeer met 180 graden omgooien. Een ander kleurtje op de muren, nieuwe gordijnen en nieuw beddengoed en voilà: je lijkt een compleet andere kamer te hebben. Let er wel op dat je het geheel niet te druk maakt. Heb je mooie dekbedovertrekken met een print? Kies dan voor effen gordijnen. Of doe het andersom; effen beddengoed en gordijnen met print. Hetzelfde geldt voor de muren. Je kunt de muur aan het hoofdeinde van je bed een mooi behangetje met print geven, maar houdt de andere muren dan in een effen, rustige kleur. Donkere tinten doen het ook mooi op de slaapkamer. Dit geeft een gevoel van geborgenheid en oogt rustig.

Tip 2: Kies voor luxe beddengoed

Om lekker te kunnen slapen heb je een goed bed nodig. Is jouw bed aan vervanging toe? Investeer dan echt in een goed bed en hoofdkussen, dit is zo belangrijk voor een hoge kwaliteit van leven! Daarnaast is ook het beddengoed van invloed. Natuurlijk zijn mooie dekbedovertrekken belangrijk voor de uitstraling van je slaapkamer interieur, maar de kwaliteit ervan heeft ook effect op je slaap! Kies voor hoeslakens en overtrekken van natuurlijke materialen. Houd ook rekening met het seizoen. Zo is flanel heerlijk zacht en warm in de winter en glad katoen is juist lekker verkoelend in de zomer.

Tip 3: Wees zuinig met accessoires

Voor een slaapkamer is het van belang dat de ruimte rust uitstraalt. Wees daarom zuinig me accessoires. Je kunt beter kiezen voor 1 groot schilderij boven je bed in plaats van allerlei kleine printjes en 1 grote vaas in plaats van een verzameling kleine prullaria. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het ook gemakkelijker schoon en stofvrij te houden is.

Tip 4: Vloerkleed of niet?

Van vloerkleden is bekend dat het stofvangers zijn. Ben jij gevoelig voor stof? Dan kun je beter kiezen voor een gladde vloer. Voor het comfort en een warme sfeer kun je eventueel een kleedje naast je bed leggen waar je met je voeten op staat op het moment dat je in of uit bed stapt.

Tip 5: Planten

Kamerplanten in het interieur hebben veel voordelen. Door de juiste planten te kiezen en deze in je slaapkamer te zetten, verbeter je de atmosfeer en luchtkwaliteit in die ruimte. Dat is gezond en komt je nachtrust ten goede. De Sanseveria is bijvoorbeeld een perfecte plant voor op de slaapkamer. Hij is ijzersterk, houdt van een lichte plek maar niet in de zon én produceert veel zuurstof!

Met deze 5 tips kun je met een klein budget je slaapkamer tot een prachtig, fijn oord maken. Succes!

Ook interessant