4 tips zodat je verbouwing goed verloopt

Bron: Bouw & Wonen
4 tips zodat je verbouwing goed verloopt
Is je woning aan een opknapbeurt toe? Of is de gezinssamenstelling simpelweg veranderd en is het huis nu te klein? Dan kun je ervoor kiezen om te verhuizen, maar je kunt ook gaan voor een verbouwing. Laatstgenoemde optie kan aantrekkelijk zijn wanneer je veel waarde hecht in de buurt of omgeving waar je woont, of wanneer je simpelweg geen nieuw huis wil kopen in deze tijd. Maar hoe pak je zoín verbouwing aan en hoe zorg je dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt? Dat lees je in deze blog.

1. Plan de verbouwing

Dat een verbouwing aardig wat tijd kost, is algemeen bekend. Het is daarom goed om voor de tijd een duidelijke planning te maken. Niet alle bouwmaterialen die je nodig hebt kunnen op korte termijn geleverd worden, dus moeten deze ruim van tevoren besteld worden. Begin daarom op tijd, zodat je niet tijdens de verbouwing voor onaangename verrassingen komt te staan. Maak je een duidelijke planning, waarin staat wat per dag of week gedaan moet worden, dan krijg je een goed inzicht van wat je op welk moment nodig hebt.

2. Bepaal je budget

Naast tijd kost verbouwen ook geld. Je kunt een verbouwing zo duur maken als je zelf wil, maar voor sommige mensen kan de kostenpost een reden zijn om het uit te stellen. Wij raden je daarom aan altijd een budget vast te stellen, voordat je materialen gaat bestellen. Wacht hier niet mee totdat de verbouwing begonnen is, maar doe dit (net als het maken van de planning) voor de tijd. Weet je wat het budget is, dan kun je dit gaan verdelen onder de kostenposten.

3. Kies een goede partij

Niet iedereen heeft twee linkerhanden, dus het is heel logisch als je de verbouwing zelf wil gaan doen als je een beetje handig bent. Dit scheelt aardig in de kosten, maar het kan daardoor wel een stuk langer duren. Ook zijn niet alle klusjes even makkelijk en is jouw kennis over verschillende producten misschien niet even groot. Schakel daarom altijd de hulp in van een partij die met je meedenkt. De specialisten van Sleiderink kunnen je helpen met het kiezen van de juiste materialen en geven daarnaast tips over deze materialen. Ben je handig maar laat je graag iemand meedenken? Dan zit je bij een bedrijf als Sleiderink altijd goed.

4. Maak het af!

De laatste, maar zeker niet minst belangrijke tip; maak het af! Je ziet vaak dat mensen er voor kiezen om de kleine klusjes te laten liggen. ĎDat doen we later welí, hoor je vaak. Ervaring leert echter dat deze klusjes vaak niet meer gedaan worden. Zonde, vinden wij, want hierdoor is je verbouwing nooit ťcht helemaal af. Ook voor de kleine klusjes kun je bij Sleiderink terecht. Twijfel dus niet en doe het in ťťn keer goed, zodat je er later alleen maar meer van kunt genieten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo