4 tips voor het organiseren van een leuk feestje in de tuin

Bron: Bouw & Wonen
4 tips voor het organiseren van een leuk feestje in de tuin
Het mooie weer staat weer voor de deur, dus tijd voor een leuk feestje in de tuin! Misschien ben je in de lente of zomer jarig en vier je het graag met vrienden en familie. Of heb je iets anders speciaals te vieren, zoals een trouwjubileum of kinderfeestje van je kleine. Een partytent 3x3 in je tuin is natuurlijk onmisbaar als het gaat om een tuinfeest. Daarmee zet je namelijk direct de toon, want dat wordt een goed feestje! Maar waar kun je allemaal nog meer rekening mee houden? Hieronder vind je 4 tips voor het organiseren van een leuk feestje in je eigen achtertuin.

Houd rekening met alle weersomstandigheden

Er is niets zo onvoorspelbaar als het weer. En het maakt niet uit welk seizoen het is, in Nederland kan het weer zomaar omslaan. Maar niet getreurd, want bij een onverwachtse regenbui hoef je heus niet alles direct af te blazen. Met een Easy up partytent ben je altijd voorzien van onderdak en blijf je lekker droog. Op die manier kan het feest en plezier gewoon doorgaan!

Maak gebruik van verwarmingselementen

Ook de kou kan soms roet in het eten gooien. Het is vervelend als je gasten hun best hebben gedaan om een mooie outfit aan te trekken en vervolgens verkleumen van de kou. Zorg er daarom voor dat je tuin warm en comfortabel is, door verwarmingselementen te gebruiken, zoals een terrasverwarmer. Of zorg voor warme dekentjes. Zo kan het feest nog tot in de late uurtjes doorgaan.

Bescherming voor je tuin

Een feestje in je achtertuin is leuk, maar niet als het je hele tuin verwoest. Zorg er daarom voor dat je tuin goed beschermd is. Met een partytent scherm je het feest natuurlijk al helemaal af van de rest van de tuin. Probeer deze dan ook te plaatsen op een harde ondergrond zoals terrastegels. Mocht je jouw feestje alleen op het gras kunnen organiseren, zorg dan voor een beschermende ondergrond. Denk hierbij aan vlondertegels die je in elkaar kunt klikken. Op die manier blijft je gras mooi en kan iedereen comfortabel lopen en dansen.

Houd je buren te vriend

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je geen ruzie krijgt met je buren vanwege geluidsoverlast. Een feestje kan natuurlijk heel gezellig worden en dan is de volumeknop ook snel binnen handbereik. Sommige buren zullen het hoe dan ook vervelend vinden, maar het beste wat je kunt doen is ze wel tijdig op de hoogte stellen. Zo kunnen ze er een beetje rekening mee houden en eventueel zelf andere plannen maken. En je kunt ze natuurlijk ook altijd uitnodigen. Veel plezier!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo