Interieur

4 redenen waarom tweedehands apparatuur voor thuis een goed idee is

4 redenen waarom tweedehands apparatuur voor thuis een goed idee is
Steeds vaker kiezen we ervoor om bepaalde items tweedehands aan te schaffen. Zo kopen we al jarenlang tweedehands boeken en rijden we massaal in tweedehands auto’s. Om het nog maar niet over het kopen van ‘andermans’ huis te hebben! Je kunt wel zeggen dat tweedehands shoppen alsmaar populairder aan het worden is.

Dat geldt ook voor het hergebruiken van apparatuur, zoals koelkasten, televisies en wasmachines. Hoewel men nog niet massaal aan de tweedehands apparaten zit, zien we wel een stijging in het aantal Nederlanders dat ervoor kiest. Niet zo gek, want uit onderzoek blijkt dat we vaker duurzamer bezig zijn dan een paar jaar geleden. In dit artikel lees je meer over waarom tweedehands apparatuur voor thuis een heel goed idee is.

1. Steentje bijdragen aan een beter milieu door te kiezen voor tweedehands

Een van de belangrijkste redenen om voor tweedehands apparatuur te gaan, is omdat je op deze manier dus bijdraagt aan een betere wereld. Dat zit namelijk zo: voor ieder nieuw product dat gemaakt moet worden is ontzettend veel energie nodig. Bij de productie van die energie komt veel CO2 vrij; een schadelijk uitlaatgas dat de aarde aantast en er onder andere voor zorgt dat het klimaat verandert.

De productie van een product, zoals een apparaat, zelf is ook niet heel goed voor het milieu. De afvalberg blijft stijgen en het aantal plastic deeltjes dat in de natuur terecht komt groeit eveneens. Kies je voor tweedehands, dan is dat allemaal niet het geval. In de webshop van Welhof zie je een uitgebreid overzicht van de apparaten die je gewoon tweedehands kunt aanschaffen. Van wasmachines tot koffiemachines en van kookplaten tot laptops.

2. Kwaliteit van tweedehands apparatuur is nog goed

Veel mensen zijn bang dat wanneer ze een tweedehands koelkast of wasmachine aanschaffen, ze een apparaat in huis krijgen dat kwalitatief gezien niet meer helemaal doet wat het moet doen. Wanneer je bij een betrouwbare aanbieder je apparaten koopt, hoef je daar absoluut niet bang voor te zijn. Alle apparaten worden namelijk grondig nagekeken voordat ze weer verkocht worden.

Waar nodig wordt een apparaat gerepareerd, zodat jij er nog jaren gebruik van kunt maken. Veel (web)winkels werken met condities waarmee ze aan kunnen geven in welke staat het apparaat is. Hierbij geldt: des te beter de staat is, des te meer je betaalt. Hierbij gaat het vaak om gebruikssporen; het apparaat zelf doet het gewoon. Wat betreft kwaliteit lever je dus niks in.

3. Geld besparen door te kiezen voor tweedehands apparaten

Dat het aanschaffen van tweedehands apparatuur beter is voor het milieu is natuurlijk al erg prettig, maar wist je ook dat je er aardig wat geld mee kunt besparen? Een tweedehands wasmachine is logischerwijs goedkoper dan een volledig nieuwe wasmachine. Veel mensen weten niet dat ze hiermee enkele tientjes tot wel honderden euro’s kunnen besparen! Het zal je dan ook niet verbazen dat dat ook een van de redenen is waarom mensen vaker voor tweedehands kiezen.

Je pakt vooral veel voordeel op de grotere apparaten, zoals koelkasten en wasmachines. Maar: ook bij het kleingoed, zoals laptops, smartphones en tablets is veel korting te scoren wanneer je voor een tweedehands item gaat. Deze apparaten worden ook wel refurbished genoemd: ze worden volledig nagekeken en opgelapt waar nodig voordat ze de verkoop in gaan. En dat voor een hele scherpe prijs!

4. Tweedehands apparaten gaan ook lang mee

Tot slot nog een logische reden om voor tweedehands apparaten te gaan in plaats van voor nieuwe apparatuur: ze gaan ook gewoon lang mee. Dat komt omdat dit soort apparaten altijd zijn gecontroleerd, gerepareerd en zo verbeterd. Het is afhankelijk van hoe een apparaat is opgeknapt, hoe lang het vervolgens mee zal gaan, maar over het algemeen mag je zeker verwachten dat je er nog jaren gebruik van kunt maken.

En blijkt dat dat toch niet het geval is? Dan profiteer je gewoon van de nodige garantie. Per (web)winkel verschilt het hoe lang die garantie duurt. Kijken we naar de garantie van Welhof, dan zien we dat tweedehands en refurbished apparatuur een garantieperiode hebben van minimaal 12 maanden. Sommige apparaten hebben ook nog fabrieksgarantie. Hierbij geldt je (online) factuur als officieel garantiebewijs, dus bewaar dit bewijs goed.

Kort samengevat zijn er genoeg redenen om geen nieuwe apparaten meer aan te schaffen voor thuis, maar om in de toekomst gewoon te kiezen voor tweedehands apparatuur. Het is beter voor de wereld, je bespaart er geld mee en je profiteert van kwalitatief goede apparaten waar ook nog eens garantie op zit. Wat wil je nog meer?

Ook interessant