Meubelen

3x DIY design ideeën met gebruikte materialen

3x DIY design ideeën met gebruikte materialen
Het knusse seizoen is eindelijk aangebroken, de tijd om het jezelf echt naar de zin te maken. Een mooie gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten en je huis om te toveren tot een oase van stijl en rust. Gereedschapsmerk Parkside laat je zien hoe je zelf stijlvolle stukken creëert, zoals een bijzettafel die je ook als voetenbank kan gebruiken, wandplanken van gebruikt hout en oude riemen en geef jouw favoriete fauteuil een nieuw jasje!

Met een beetje handigheid en de volgende tips en praktische hulpmiddelen van Parkside kun je in een handomdraai unieke meubelstukken maken. Uitgerust met de krachtige gereedschappen en bijpassende accessoires en een flinke dosis motivatie zijn er geen grenzen meer aan de creativiteit. Laten we beginnen!

1. Een bijzettafel annex voetenbankje gemaakt van autobanden

Omgetoverd tot een gezellige voetenbank vinden zelfs afgedankte zomerbanden een nieuwe bestemming. Wat heb je nodig? Een autoband, touw, een houtplaat, lijm en de Parkside PSTDA 20-Li B3" pendeldecoupeerzaag en schroeven. De stap-voor-stap instructies zijn ook beschikbaar in de onderstaande video.


Hoe maak je het?

  • Voor het basisframe van de ronde designklassieker zaag je met de "Parkside PSTDA 20-Li B3" pendeldecoupeerzaag twee bij elkaar passende cirkels uit sloophout en schroef je ze vast aan de boven- en onderkant van een autoband.
  • Dan heb je ongeveer 90 meter sisaltouw nodig. Of het nu klassiek beige is of met een kleurrijk patroon: Zodra de gewenste kleur is gekozen, wordt het touw in een cirkel rond de hele hoepel gelijmd, beginnend bij het midden van het bovenste houten paneel.
  • Het universeel inzetbare Parkside snoerloze lijmpistool is hiervoor ideaal en warmt binnen 60 seconden op - u kunt dus meteen verder zonder oponthoud. Afhankelijk van het gebruik, bijvoorbeeld als bijzettafel of voetenbankje, voegen een paar meubelpootjes extra charme toe aan de voetenbank.

2. Bekleed je fauteuil

Als je geen afscheid wilt nemen van je favoriete fauteuil, kun je hem met weinig moeite zelf opnieuw bekleden. De lichte en compacte "Parkside Hobby PHET 15 C2" elektrische nietmachine met comfortabele eenhandsbediening en antislip softgrip is de ideale metgezel om zitmeubels een nieuwe look te geven.

Gereedschap voor iedereen

Zelfs grotere renovatieprojecten kunnen met succes alleen worden uitgevoerd. Amateur doe-het-zelvers hoeven niet bang te zijn voor zware apparatuur. Want voor een professioneel resultaat hoeft het juiste speciale gereedschap niet altijd duur te zijn. Met de traploos instelbare verstekzaag "PKS 1500 B3" van Parkside kunnen zowel houten als kunststof onderdelen eenvoudig op maat worden gezaagd. De geïntegreerde laser zorgt voor een verhoogde zaagprecisie en een bijzonder veilig succes. In een handomdraai kunnen planken op de juiste lengte worden gezaagd en individuele wandplanken worden gemaakt.

3. Opberghoogtepunten voor aan de muur

Om een wandplank te maken van afgedankte houten planken en leren riemen, snijd je de planken gewoon op de gewenste maat en boor je een paar gaten om de riemen te bevestigen. Bevestig vervolgens de leren riemen aan de muur met de Parkside 20 V accuboormachine en schroevendraaier "PABS 20 Li E6" en enkele schroeven en pluggen, zodat ze dienen als houders voor de houten planken. Steek vervolgens de gesneden houten planken in de leren riemen en de moderne wandplank met een vleugje industrieel chic is klaar om op te hangen!

Ook interessant