Interieur

Hoe je een steigerbuis modern kunt combineren in je interieur

Hoe je een steigerbuis modern kunt combineren in je interieur
Er zijn verschillende manieren om een écht uniek interieur samen te stellen. Met behulp van leuke en handige DIY-tips heb je binnen no time een meubelstuk of accessoire samengesteld die niemand anders in huis heeft staan.

Wist je bijvoorbeeld dat je met steigerbuizen hele toffe items kunt maken voor in huis? In dit artikel geven we je enkele tips en tricks zodat je meteen zelf aan de slag kunt gaan.

Wat zijn steigerbuizen precies?

Als eerst is het goed om te weten wat een steigerbuis precies is. Waarschijnlijk ken je dergelijke buizen wel vanuit de bouw, maar heb je het nog niet eerder binnenshuis gezien. In de bouw worden steigerbuizen gebruikt om steigers op te bouwen. Dat betekent dat je er zelf ook van alles stevig en veilig mee op kunt zetten. Dit soort buizen zijn gemaakt van staal of aluminium en zijn daarom de perfecte combinatie met steigerhout of ander industrieel hout.

Tafel van steigerhout en steigerbuizen

Een tafel van stoer steigerhout en steigerbuizen staat heel goed in een industrieel interieur. Het steigerhout gebruik je voor het tafelblad dat je met behulp van verbindingslatten aan elkaar vastmaakt. De steigerbuizen dienen hierbij als tafelpoten en 'skelet' van de tafel. Door een buiskoppeling tussen de buizen te gebruiken, zorg je voor stevigheid en voilà: je nieuwe DIY tafel is klaar. Als extraatje kun je nog wieltjes zetten onder de steigerbuizen zodat je de tafel eventueel kunt verplaatsen.

Gebruik steigerbuizen voor hangende wandkast

Wat ook heel mooi is, is om een eigen hangende wandkast te maken met behulp van steigerbuizen (en eventueel steigerhout). Het hout gebruik je hierbij voor de planken van de kast en de buizen worden ingezet als skelet en dus als basis van de hangkast. Extra tip: ga hierbij voor zwart staal in plaats van voor aluminium zodat je direct een kast met een strakke, maar stoere look hebt. Zorg ervoor dat de kast stevig aan de muur bevestigd is, zodat je er diverse accessoires en decoratie in kwijt kunt.

Maak een bed van steigerbuizen

Weet je wat je zelfs kunt maken met steigerbuizen? Een volledig eenpersoons- of tweepersoonsbed! Dat is wellicht even een werkje, maar met de juiste tips en een beetje talent prima te doen. Het grote voordeel hiervan is dat je zo'n bed volledig op maat kunt maken en dat je echt alle kanten op kunt met het design ervan. Hoe leuk is het om er een stoer babybedje van te maken? Of ga je liever voor een groot hemelbed waar je allemaal linnen doeken aan kunt hangen?

Kapstok gemaakt van steigerbuis

Naast bovenstaande grote meubels kun je ook kleinere meubels en accessoires maken met steigerbuizen. Een klein tafeltje voor in de woonkamer of een plank aan de muur met steigerbuis ter versteviging is zo gemaakt. Wat tot slot ook een echte aanrader is, is om met steigerhout en steigerbuizen een kapstok te maken. Zorg hierbij voor een houten basis met één uitstekende houten plank. Daaraan bevestig je twee korte verticale buizen en een horizontale steigerbuis waaraan je haakjes maakt voor de jas.

Ook interessant