Isolatie

30% energie besparen in één dag

Wie effectief en op korte termijn zijn energienota wil zien dalen, die kiest best voor isoleren in plaats van zonnepanelen. Duurzame spouwmuurisolatie is in Nederland en Duitsland al vele jaren gekend als een succesvolle energiebesparing. De stijgende energieprijzen verkorten de terugverdientijd aanzienlijk. Isoprofs bedient deze markt met een succesvol, gepatenteerd concept. Zonder hak- of breekwerk is binnen één dag een bestaande woning geïsoleerd. De eigenaar steekt vanaf dat moment 30% van zijn energiefactuur in eigen zak.

Isoprofs is van oorsprong een Nederlands bedrijf, dat daar al vele jaren een voorname speler op het gebied van spouwmuurisolatie is. Twee jaar geleden waaide het concept ook over naar België en werd in Hasselt de hoofdzetel voor Vlaanderen gevestigd. Zaakvoerster Renée Schoups kijkt terug op een voortvarende start. “Om te beginnen door onze aanpak. Élke woning wordt namelijk eerst grondig geïnspecteerd, waarbij de spouw met endoscopische apparatuur wordt onderzocht. Dan volgt het isoleren met Isoparels, een optimale combinatie van comfort en energiebesparing. Dat is het tweede belangrijke verschil. Deze Isoparels zijn van EPS (geëxpandeerd polystreen) gemaakt en bestaan voor 98% uit lucht. In dat laatste schuilt het succes. Lucht is namelijk in geïsoleerde vorm de beste isolater, die je kunt bedenken. De Isoparels worden gemengd met een speciaal ontwikkelde milieuvriendelijk lijm, waardoor na inspuiting een solide en stevige plaat ontstaat. Een dampopen isolatielaag , die volledig vochtdicht is. Het vocht dat in de woning ontstaat als gevolg van bijvoorbeeld koken, wassen of douchen kan weg, terwijl vocht van buiten wordt tegengehouden.”

Om te kunnen blijven beantwoorden aan de vraag naar effectieve en milieuvriendelijke spouwmuurisolatie opent medio juni een tweede vestiging van Isoprofs in België. “Na Hasselt volgt nu Lokeren, waardoor wij heel Vlaanderen snel en goed kunnen bedienen. Alhoewel de meeste mensen er in dit ontluikend voorjaar er misschien nog niet bij stil staan, is het raadzaam om juist nù spouwmuurisolatie voor komend najaar te overwegen. Zeker gelet op enerzijds de onophoudelijke stijging van energieprijzen en anderzijds de afnemende energiepremies. Of gooit u zo maar uw geld voor energie het raam uit…?”