Nieuwbouw

30.000 m² winkels & leisure in de Egeïsche Zeeregio

Multi Turkmall heeft het Forum Aydýn Shopping and Lifestyle Centre in Aydýn, Turkije geopend. Het is het vijfde nieuwe Multi Turkmall-project in Turkije in twee jaar tijd. Naast Forum Aydýn heeft Multi Turkmall nog negen andere projecten in aanbouw en acht in ontwikkeling. Multi Turkmall is daarmee de grootste vastgoedontwikkelaar van Turkije. De eigenaar van Forum Aydýn is een investeringsmaatschappij van Multi Corporation. Het ontwerp is van de hand van Multi's eigen ontwerpgroep T+T Design, gevestigd in Gouda (masterplan), en uitgewerkt door ERA Architecture in Istanbul, Turkije.

Een bruisend lifestylecentrum met de charme van een authentiek dorpsstraatje
Forum Aydýn bevindt zich in Aydýn, de grootste stad in de Turkse regio Ege Bölgesi (Egeïsche Zeeregio). Het Forum Aydýn-concept is geïnspireerd op elementen uit de lokale architectuur en doet denken aan een Egeïsch dorpje met terrassen, pleinen, straatjes, houten pergola's en markiezen. Op elke hoek loopt men tegen vele architecturale verrassingen aan. De straatjes en pleinen zijn voorzien van buitengewoon fraai uitgevoerde betegeling, terrassen, balkons, zonweringen en weelderige groenvoorzieningen met inheemse bomen. De duurzame publieke ruimte die Forum Aydýn creëert, versterkt het gemeenschapsleven van Aydýn.

Forum Aydýn is het grootste winkelcentrum in de stad en is ontwikkeld op een perceel van 76.000 m² met een verhuurbare oppervlakte van 30.000 m².
Het openluchtproject biedt ruimte aan een Tesco Kipa-hypermarkt, een bioscoop van Mars the Cinema Professionals met 7 zalen, een YKM-warenhuis, met filialen van LC Waikiki, Mudo, Koton, TeknoSA, D&R, Adidas, Burger King, Deichmann, Divarese, Nike, Pierre Cardin, Popeyes, Sbarro, US Polo en Yves Rocher. In het Forum Aydýn zijn in totaal 120 winkels van verschillende nationale en internationale merken en restaurants en cafés te vinden. Verder beschikt het winkelcentrum over 800 parkeerplaatsen.

Met haar gedistingeerde sfeer, ruime aanbod aan winkels en activiteiten in elk seizoen is Forum Aydýn meer dan zomaar een winkelcentrum. Het is een plek waar bezoekers zich kunnen ontspannen en quality time kunnen doorbrengen met familie en vrienden.

Economische vitaliteit voor Aydýn
"Forum Aydýn zal de Egeïsche economie en het gemeenschapsleven van de inwoners van Aydýn significant versterken en nieuw leven inblazen," aldus Levent Eyüboðlu, Managing Director Multi Turkmall. "De doelstelling van het project is een sociale en esthetische plek te creëren waar mensen zich op hun gemak voelen. Forum Aydýn zal een essentieel onderdeel vormen van het economische leven en de welvaart van de stad. Tijdens de bouw was er al werkgelegenheid voor 4000 mensen. Na de opening worden nog eens 1500 nieuwe banen gecreëerd. Gezien de schaal, investeringswaarde, werkgelegenheid, locatie en winkelmix zal Forum Aydýn een ware impuls geven aan de retailmogelijkheden van Aydýn," voegde hij daaraan toe.

De stad
Economisch gezien heeft Aydýn een enorm potentieel op het gebied van toerisme, landbouw en industrie. De geografische ligging maakt de stad, met zijn 300.000 inwoners, uitstekend bereikbaar. Forum Aydin ligt aan de snelweg van Aydýn naar Denizli, naast de oude textielfabriek van de stad. Het complex is goed zichtbaar en onmiddellijk te bereiken vanaf de snelweg. Forum Aydýn ligt nabij het drukste winkelgebied in de stad – Adnan Menderes Boulevard – en de Adnan Menderes Universiteit, een van de grootste universiteiten in de regio met 30.000 studenten (inclusief uitwisselingsstudenten). Bovendien verwelkomt Aydin elk jaar zo'n 900.000 buitenlandse toeristen.