Ventilatie

3 tips waar je op moet letten bij het kopen van een mobiele airco

3 tips waar je op moet letten bij het kopen van een mobiele airco
Een gegeven is dat de zomers warmer worden en langer duren. We zitten daarom in sommige regio's op een omslagpunt; dat we anders dan vroeger op meer dagen de lucht moeten koelen dan verwarmen. Logisch dat er van de airconditioning steeds meer geëist wordt, maar waar moet een mobiele airco aan voldoen?

Tip 1, isoleren

Het is tekort door de bocht om te stellen; de capaciteit van de mobiele airco moet overeenkomen met de inhoud van de te koelen ruimte. Wat velen vergeten, is dat isoleren tweeledig werkt. Tot nu toe ging het met isoleren erom om in de winter de warmte binnen te houden en zo de gasrekening proberen te drukken. Maar isoleren werkt tweeledig, een goed geïsoleerd gebouw houdt in de zomer de koelte binnen. Het accent verlegt zich dan ook. Vroeger ging het meer om vloerisolatie, nu om gevelisolatie en HR ++ glas. De zon brandt op de bakstenen van de gevel, deze worden heet, en die hitte moet buiten blijven. Dus op hete dagen ook minimaal ramen en deuren openen, proberen de koelte zoveel mogelijk binnen te houden. Misschien in de vroege ochtend als het buiten nog koel is, wel wat ramen en deuren openzetten, maar daarna verfrist de mobiele airco de lucht. De mobiele airco heeft een doordacht filtersysteem wat fijn stof, schimmels, bacteriën, enzovoort uit de lucht filtert. Door op het totaal te letten werkt een mobiele airco efficiënt en energiezuinig. Bij goed onderhoud blijft de mobiele airco de goede werking behouden.

Tip 2, kies het goede model

Voordat je jezelf helemaal gaat verdiepen in BTU, eerst de voor de hand liggende tips. Een mobiele airco waarbij het de bedoeling is dat je een slang door een open raam naar buiten moet hangen, werkt erg inefficiënt. Dat type airco kan wel, maar maak dan een gat in de gevel met een rooster ervoor. Voor iedere denkbare ruimte is er een model in de handel.

Tip 3, kies een goed merk

Een merk wat goed scoort is 'DeLonghi' waarvan mobiele-aircos.nl diverse modellen bekeken heeft. Het heeft de goede balans van prijs en kwaliteit, de mobiele airco's zijn onderhoudsvriendelijk, geluidsarm, energiezuinig, enzovoort. Als je niet wacht met het aanschaffen totdat die hittegolf feit is, heb je keuze uit verschillende modellen. Welk model geschikt is in jouw situatie hangt dan af van zaken zoals grootte de ruimte.

Ook interessant