3 tips voor het uitkiezen van een douche

Bron: Bouw & Wonen
3 tips voor het uitkiezen van een douche
Wie een nieuwe douche uit gaat kiezen, heeft ongetwijfeld opgemerkt dat het aanbod en de mogelijkheden eindeloos zijn. We maken de keuze graag wat eenvoudiger. Lees daarom gauw verder en ontdek de drie beste tips voor het uitzoeken van een nieuwe douche.

1. Begin met het type douche kiezen

Begin met het uitkiezen van het type douche. Er zijn twee verschillende typen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een douchecabine of een inloopdouche. Welke keuze je uiteindelijk maakt, is afhankelijk van persoonlijke wensen en voorkeuren.

Een douchecabine is een cabine die je afsluit met een douchedeur. Vaak is de douchecabine op een douchebak geplaatst, die in of op de vloer gemonteerd is. Een groot voordeel van een douchebak, is dat het water netjes in de douchebak terechtkom. Daarnaast blijft alle warmte in de ruimte en heb je minder snel de behoefte om de warme kraan verder open te draaien.

De tweede optie is een inloopdouche. Dit is een open douche, die je afschermt met een of meerdere douchewanden. Een inloopdouche wordt direct op de tegelvloer geplaatst en heeft geen opstaande randen. Een groot voordeel van een inloopdouche, is dat het aanzienlijk voordeliger is dan een volledige cabine en je de diepte en breedte van de douche helemaal zelf kunt bepalen.

2. De juiste douchekop voor je nieuwe douche

Zonder douchekop en douchekraan, heb je natuurlijk helemaal niets aan een nieuwe douche. Ook wanneer het gaat om douchekoppen, zijn er verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een regendouche, een standaard douchekop of een waterbesparende douchekop.

Een regendouche is voor de meesten verreweg de beste optie. De waterstraal bedekt je hele lichaam en de fijne druppels geven het gevoel dat je helemaal tot rust komt van een warme, ontspannen regenbui. Het is bij een regendouche wel van belang dat je woning beschikt over voldoende waterdruk en toevoer.

Wie liever wat minder water wil verbruiken of simpelweg de optie niet heeft om te kiezen voor een regendouche, kan kiezen voor een standaard of waterbesparende douchekop. Beide varianten bieden hetzelfde comfort. Een waterbesparende douchekop verbruikt alleen tot wel tachtig procent minder water.

3. Combineer de nieuwe douche met een stijlvolle douchegoot

Heb je gekozen voor een inloopdouche? Maak deze dan compleet met een stijlvolle douchegoot. Een douchegoot is de moderne variant van het ouderwetse doucheputje. Het ziet er stukken moderner uit en draagt bij aan een strakke en luxe uitstraling.

Douchegoten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Hierdoor is er voor elke inloopdouche en stijl wel een geschikte goot te vinden. Denk hierbij aan kleuren zoals zwart, mat zwart en goud. Uiteraard kunt u ook kiezen voor chroom of andere kleuren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo