Badkamers

Welke kleurencombinaties werken goed in een badkamer?

Welke kleurencombinaties werken goed in een badkamer?
Wit is een klassieke kleur voor badkamers omdat het nooit uit de mode raakt. Het gebruik van koele witte kleuren en tinten laat een kamer er helder, schoon en groot uitzien. Wit zal een kamer opwarmen die gewoonlijk donker is en weinig natuurlijk licht heeft. Wit kun je ook goed combineren met een donkerdere accentkleur, zoals groen, zwart of marineblauw.

Een van de populairste kleuren voor badkamermeubels is nog steeds wit. Een wit badkamermeubel is een mooi en veelzijdig middelpunt dat in de meeste kamers werkt. Dit geldt ongeacht wat voor soort woninginrichting je kiest, of het nu modern of klassiek is. Ook eenvoudig bij een toilet kopen en andere meubels!

De meest klassieke stijl voor een badkamer is er een die strak en wit is

Hoewel witte muren een eenvoudig idee zijn, kan deze stijl heel opvallend en elegant zijn. De meeste mensen houden van het idee om de look te mengen met verschillende texturen. Probeer tegels met verschillende vormen te gebruiken op de vloer en in de douche. Verf de muren een heldere kleur en voeg witte accenten toe. Als je een volledig witte kamer te koud vindt, probeer dan wat licht hout of zachtere neutrale tinten toe te voegen om het op te warmen. Gebruik felle accessoires zoals blauw, roze of mintgroen om een statement te maken.

Ook taupe is een goede keuze voor wie een neutrale kleur in de badkamer wilt

Taupe is een kleur die warmte aan de kamer toevoegt. Deze mooie bruingrijze kleur is traditioneel, maar heeft een moderne twist. Er zijn veel verschillende tinten taupe om uit te kiezen, en elk geeft de kamer een iets ander gevoel. Probeer eens een lichtere taupe kleur met een blauwe basis om een vleugje kleur toe te voegen.

Ook lichtblauw is erg populair bij badkamer renovaties, en dat is niet voor niets. Als je naar deze dromerige kleur kijkt, kun je niet anders dan je rustig voelen. Als je je muren lichtblauw schildert, voelt het alsof je in een kuuroord bent. Je kunt hetzelfde gevoel krijgen als je lichtblauw als accentkleur gebruikt. Het gaat goed samen met witte tegels, waardoor een kleurenschema ontstaat dat lijkt op een helderblauwe lucht.

Crème wit gebruiken in de badkamer

Als je het gevoel hebt dat een helder, scherp wit te sterk voor je is, probeer dan een andere witte tint met een warmere basis. Dit klassieke wit voegt wat warmte toe aan een kamer die koud en donker is. Deze mooie neutrale kleur gaat goed samen met zachtere accentkleuren als lichtroze, mintgroen of goud. Het is een keuze die vaak gemaakt wordt, maar niet saai is.

Een zachte lichtgrijze kleur is een geweldige manier om wat scherpte toe te voegen en toch neutraal te blijven. Het maakt gebruik van de koele kleuren van graniet en beton, maar is toch heel rustgevend. Om de boel op te warmen en de koele tinten beter te laten samenwerken, kun je donkere houten elementen toevoegen. Eenvoudige neutrale accenten zijn geweldig voor een klassieke uitstraling. Voeg gekleurde accenten toe met accessoires als felle handdoeken of een douchegordijn met patroon voor een levendiger uitstraling.

Hoe stel ik mijn badkamer samen?

Moderne badkamers met kleine ruimtes gebruiken meer LED-verlichting, en lampen en downlights die de kleuren inde badkamer laten opvallen. Ze kunnen de aandacht vestigen op architectonische details of decoratieve elementen. Als je het uiterlijk van je badkamer wilt veranderen, zou je ook meer aandacht kunnen vestigen op zwevende kasten of laden.

Voordat je begint met het verbouwen van je badkamer, moet je even de tijd nemen om na te denken over het hele project. Maak een lijst van de dingen die je moet hebben, de dingen die je zou willen hebben, en de dingen die je niet nodig hebt. Voor je het weet heb je een prachtige badkamer!

Ook interessant