Algemeen

3 redenen waarom een merkregistratie ook voor bouwbedrijven belangrijk is

3 redenen waarom een merkregistratie ook voor bouwbedrijven belangrijk is
Wanneer je werkzaam bent in de bouw is een merknaam registratie misschien wel het laatste waar je aan denkt. Je houdt jezelf liever bezig met het aannemen van nieuwe klussen, het inschakelen van het juiste personeel, het zorgen voor de juiste certificaten en het opbouwen van een goede reputatie. Maar toch kan een merkregistratie ook voor een bouwbedrijf ontzettend belangrijk zijn. Waarom dit is, leggen we je graag uit.

1. Het voorkomen van verwarring

Je kan er gif op innemen dat grote, bekende bouwbedrijven allemaal een merkregistratie hebben. Waarom? Simpelweg omdat zij de enige partij willen zijn die onder deze naam klussen uitvoert. Het opbouwen van een goede reputatie kan je jaren kosten, maar het vernietigen van deze reputatie kan in één enkele klus gebeuren. De beste manier om jezelf te onderscheiden als bouwbedrijf is op basis van de kwaliteit die jij levert als ondernemer. Wanneer een concurrent onder dezelfde, of een vergelijkbare naam lagere kwaliteit levert, kan dit al snel aan jouw bedrijf gekoppeld worden; en weg is de goede reputatie.

2. Je verhoogt de waarde van je bedrijf

Zo’n merknaam registratie is niet alleen goed om je positie in de markt te verbeteren en behouden; het levert je ook in de toekomst veel goeds op. Ben je bijvoorbeeld al jaren aan het werk geweest met een specifieke bedrijfsnaam, en heb je een geweldige reputatie en flink klantenbestand opgebouwd? Dan kan zich zomaar een mooi moment voordoen waarop je besluit je bouwbedrijf te verkopen. Hoewel je reputatie en klantenbestand de waarde al flink verhogen, doet een geregistreerde merknaam hier nog een schepje bovenop. Deze merkregistratie wordt namelijk gezien als bezit van het bedrijf, en verhoogd hierdoor de waarde van je onderneming. Je kunt je merknaam makkelijk online registreren bij Jump.

3. Je vergroot je online vindbaarheid

Zeker binnen een branche als de bouw is het ontzettend belangrijk om online vindbaar te zijn. Hoe beter jouw positie in de Google zoekresultaten, hoe groter de kans is dat jij die nieuwe klussen binnen haalt. Wanneer jij het alleenrecht hebt op jouw merknaam, kan er geen verwarring ontstaan. Heeft een concurrent daarentegen dezelfde of een vergelijkbare merknaam, dan kan het zomaar zijn dat zij gebruik maken van jouw goede reputatie. Bouwbedrijven ‘MBK’ en ‘MPK’ lijken natuurlijk ontzettend veel op elkaar. Die potentiële klant die op zoek is naar jouw bouwbedrijf, zal geen twee keer kijken naar het verschil in de letters. Wanneer je merknaam geregistreerd is, ben jij de enige die deze naam mag gebruiken en komt die potentiële klant dus altijd bij jou terecht.

Ook interessant


Build for Life