Bedrijfsnieuws

Immovlan neemt Ozaam over

Immovlan neemt Ozaam over
Vastgoedplatform Immovlan neemt de activiteiten van mobiele applicatie Ozaam in België volledig over. Tussen beide bedrijven bestond sinds september 2017 al een eerste partnership. Volgens Immovlan heeft Ozaam in goed 1,5 jaar tijd voor een nog betere gebruikservaring bij huizenjagers en meer directe contacten voor makelaars gezorgd. Met de overname van de innovatieve start-up wil Immovlan haar positie op de Belgische markt verder versterken en dé digitale referentie worden op de immobiliënmarkt.

Vastgoed start-up Ozaam brengt sinds 2015 huizenjagers en verkopers samen via een innovatieve immobiliën app. Dat gebeurt via een unieke code die op verkoopborden wordt aangebracht. Wanneer je die code in de app ingeeft, krijg je binnen enkele seconden toegang tot alle informatie over het vastgoed dat te koop of te huur staat. Denk maar aan foto’s van alle kamers, EPC-waarden, oppervlakte, vraagprijs, enz. In één klik kan je ook meteen een bezoek plannen met de verkoper of makelaar of gelijkaardige woningen zoeken.

In september 2017 beslisten Immovlan en Ozaam om hun krachten te bundelen. Inmiddels is de app al meer dan 300.000 keer gedownload in ons land en gebruiken dagelijks gemiddeld 3.000 huizenjagers Ozaam. Ook meer dan 850 immokantoren die adverteren op Immovlan werken inmiddels met de app.

“Dankzij de samenwerking met Ozaam, krijgen onze klanten meer mogelijkheden om hun vastgoed vlot te verkopen of te verhuren. Daarnaast verbetert ook de gebruikservaring voor huizenjagers. Beide bedrijven vullen elkaar perfect aan. Deze overname is een natuurlijke en logische volgende stap om samen uit te groeien tot dé digitale referentie op de vastgoedmarkt.”

Eric Spitzer, CEO van Immovlan


Nieuwe naam, nieuwe dienst

Door de overname krijgt de huidige mobiele applicatie voortaan de nieuwe naam ‘Immovlan App’. Beide bedrijven zijn van oordeel dat het voor iedereen duidelijker is wanneer beide bedrijven voortaan ook onder één naam naar buiten treden.

“Onder de vleugels van Immovlan kunnen we echt het verschil maken in België. Samen kunnen we nog meer bezoekers en gebruikers bedienen en de gebruikservaring nog verder verbeteren. Dat zal zich uiteindelijk vertalen in meer leads voor de makelaars.”

Romain David, mede-oprichter van Ozaam


Immovlan en Ozaam benadrukken dat gebruikers de bestaande app verder kunnen gebruiken, na een kleine update. Wie een advertentie plaatst, krijgt overigens voortaan de mogelijkheid om meteen ook een gepersonaliseerd verkoopbord te bestellen, waarop de unieke code staat afgedrukt. Zo’n bord wordt binnen de drie dagen geleverd en zal 30 euro kosten, of bijna de helft goedkoper dan wanneer je zo’n bord via de klassieke kanalen bestelt.

Tot slot, geeft Immovlan nog mee dat alle werknemers van Ozaam aan boord blijven. Over de overnameprijs wenst het bedrijf niet te communiceren.

Build for Life