Bedrijfsnieuws

BAM Belgium is het tweede Belgisch bouwbedrijf met BIM level 2 certificatie

BAM Belgium is het tweede Belgisch bouwbedrijf met BIM level 2 certificatie
BAM Belgium is, met haar entiteiten BAM Contractors, Galère en Interbuild, als tweede bouwbedrijf in België gecertificeerd voor BIM Level 2. In BIM worden bouwprojecten 3D ontworpen en voorzien van informatie. Dit levert een digitale bouwsimulatie op, die gekoppeld is aan de planning van het bouwwerk. BIM Level 2 is een proces om de samenwerking van BAM met opdrachtgevers en projectpartners te verbeteren door alle informatie op een centraal digitaal platform te verzamelen.

Marisa Moens, Head of Digital Construction bij BAM Belgium, zegt: ’BAM wil leidend zijn op gebied van digitaal bouwen en BIM is een belangrijk onderdeel daarvan. Het geeft ons de kans om digitaal te bouwen en testen vooraleer we écht gaan bouwen. Dankzij informatiebeheer op een object-gebaseerde, gestructureerde en gecentraliseerde manier, verminderen we het aantal e-mails en informatieverlies, maar ook het risico op gebruik van verkeerde informatie, bijvoorbeeld. Alle partijen werken immers vanuit hetzelfde platform, als échte partners.’

BIM Level 2 wordt dus niet alleen binnen BAM gebruikt, maar ook met partijen waarmee het bedrijf samenwerkt, zoals leveranciers, onderaannemers, studiebureaus en klanten. ’Door met onze partners op BIM Level 2 te werken vanaf het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot aan de sloop van het gebouw, creëren wij toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers, eindgebruikers en de samenleving, aldus Marisa Moens.

Dave Hagenaars, Managing Director bij BSI Nederland, vertelt: ”BSI is sinds het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van BIM-standaarden samen met de industrie. BIM wordt zowel in Europa als wereldwijd steeds essentiëler bij digitaal bouwen en bedrijven die al gecertificeerd zijn voor BIM Level 2 (PAS 1192) kunnen op een eenvoudige manier de overstap maken naar de recent gepubliceerde ISO 19650 normen.

BIM Level 2

BAM Belgium behaalt als tweede in België de Verificatie voor BIM Level 2, - het hoogste niveau van BIMcertificering. BAM Belgium is gecertificeerd voor zowel PAS 1192-2 (Design and Construction) als PAS 1192-4. PAS 1192-2 is een referentiekader in best-practices voor BIM en fungeert als een keurmerk waarmee bouwbedrijven wereldwijd zekerheid kunnen bieden aan hun opdrachtgevers en hun vermogen tot informatiebeheer kunnen aantonen.

Build for Life