21ste Gouden Baksteen voor Karel Van Eetvelt

  BE   6 februari 2018 Bron: Bouwunie
21ste Gouden Baksteen voor Karel Van Eetvelt
Bouwunie reikt de Gouden Baksteen uit aan Karel Van Eetvelt, ex-gedelegeerd bestuurder van Unizo en ex-gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, als een “lifetime achievement award” voor hetgeen hij in de voorbije jaren gedaan heeft voor het ondernemerschap en de bouwsector.
De uitreiking van de Gouden Baksteen op vrijdagavond 2 februari in ’t Bau-Huis in Sint-Niklaas vormde het hoogtepunt van het jaarlijkse evenement van Bouwunie voor de Vlaamse bouwsector.

De Gouden Baksteen gaat dit jaar naar Karel Van Eetvelt, nu CEO van Febelfin, maar gedurende 12 jaar gedelegeerd bestuurder van UNIZO en daarvoor 13 jaar actief bij Bouwunie, waaronder vijf jaar als secretaris-generaal en zes jaar als gedelegeerd bestuurder. Tijdens deze jaren verdedigde Karel Van Eetvelt de belangen van eerst de bouwbedrijven en vervolgens alle ondernemers. Steeds met vuur en overtuiging omdat hij zeer sterk gelooft in hun belang voor de samenleving. En met veel succes. Zijn inzet voor het ondernemerschap bekoorde ook de jury van de Gouden Baksteen.

De Gouden Baksteen, een initiatief van Bouwunie, bekroont elk jaar een verdienstelijke, meestal politieke, persoonlijkheid of organisatie omwille van haar of zijn positieve impact op de bouwsector. Het evenement startte als een jaarlijkse nieuwjaarsreceptie maar is ondertussen uitgegroeid tot het grootste evenement van de Vlaamse bouwsector.
De uitreiking van de Gouden Baksteen staat er centraal.

Dit jaar reikte Bouwunie tijdens het gala van de Gouden Baksteen drie extra prijzen uit. Aan bouwbedrijven, als stimulans om met veel enthousiasme en toekomstgericht te blijven ondernemen. Leden van Bouwunie konden zich kandidaat stellen in drie categorieën. De jury nam alle kandidaturen onder de loep, selecteerde de beste dossiers en koos daaruit de winnaars: Bouwen op Maat uit Wingene, als Initiator van het jaar (starter, jong, veelbelovend bouwbedrijf); Beneens uit Olen als Innovator (bouwbedrijf dat durft te innoveren) en Vanigro uit Bornem als Motivator (bouwbedrijf dat zijn talenten koestert). Zij ontvingen elk een uniek keramieken beeldje, speciaal voor de gelegen ontworpen en gemaakt door kunstenaar Geert Corneillie.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo