Algemeen

1231 kilometer wateronderzoek

Op 28 juli is het zo ver: Andreas Fath, Professor in Fysische en Chemische Analyse, met als specialisatie milieutechniek aan de Hogeschool Furtwangen (HFU) in Duitsland en voormalig Hoofd van het Laboratorium van Hansgrohe SE in Duitsland start met zijn 28 dagen lange Rijn zwemmarathon. Van de bron in de Zwitserse Tomasee tot aan de monding in het Nederlandse Hoek van Holland, gaat hij 1.231 kilometer zwemmen. Niet alleen om een sportieve ervaring op te doen, maar vooral om wetenschappelijke analyses te maken.

Een projectteam, bestaand uit studenten van de HFU en experts op het gebied van water van verschillende onderzoeksinstellingen zullen hem begeleiden en gezamenlijk wateranalyses uitvoeren. Uiteraard samen met hoofdsponsor Hansgrohe SE, die als fabrikant van kranen en douches zich al vele jaren inzet voor onderzoek naar en bescherming van de kostbare bron water.

1231 kilometer wateronderzoekHansgrohe heeft zich als „Green Company“ wereldwijd al voor vele projecten op het gebied van milieubescherming en watermanagement ingezet. „Bij Hansgrohe eindigt deze betrokkenheid zeker niet bij water- en energiebesparende producten met een lange levensduur of de inzet van nieuwe energiesoorten”, verklaart Torsten Mayer, verantwoordelijk voor Corporate Social Responsibility (CSR).

Een wetenschappelijk onderzoek van 1.231 kilometer

Bij het zwemmen in de Rijn nemen Andreas Fath en zijn team dagelijks monsters uit het stroomwater. Deze worden onderzocht op onder andere aanwezigheid van industriële chemicaliën, hormonen, anti depressiva, zoetstoffen, antibiotica, drugs, schadelijke stoffen, etc. De Rijnwater-analyse van Andreas Fath zal belangrijke informatie opleveren voor het Hansgrohe project ‚Zalm in de Kinzig‘. Dit project heeft als doel zalm in de rivier de Kinzig, die langs de Hansgrohe fabrieken in Schiltach stroomt, een betere leefomgeving te bieden.

Op 27 augustus zal Andreas Fath aankomen op het eindpunt in Hoek van Holland.

De eerste onderzoeksresultaten zullen door Andreas Fath en zijn projectteam worden gepresenteerd tijdens het 7e Hansgrohe Watersymposium op 13 november 2014 in Schiltach.

Ook interessant


Build for Life