Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Floriade over 10 jaar in Almere  

Floriade over 10 jaar in Almere
Almere mag in 2022 de Floriade organiseren. Dat heeft de Nederlandse Tuinbouwraad maandag bekend gemaakt. Almere heeft volgens deze raad een bijzonder goed en degelijk uitgewerkt plan ingediend onder de naam Growing Green Cities; een combinatie van land en water en van stad en groen. Het plan heeft een solide financiële onderbouwing met relatief weinig risico’s. De drie andere kandidaten waren Groningen, Amsterdam en Holland Central (Boskoop, Bleiswijk, Zoetermeer).

Het ontwerp van Almere zal gerealiseerd worden in en aan het Weerwater, een plas die aan de ene kant grenst aan het stadscentrum en aan de andere kant aan de snelweg A6. Het plan is compact en vloeit voort uit de beoogde ontwikkeling van Almere met daarin een prominente plaats voor de Green City filosofie. Een thema dat past bij de innovatieve kracht van de tuinbouw en een concept dat wordt gezien als een ontwikkelroute voor alle steden wereldwijd. Almere is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam en kan in goede samenwerking profiteren van de hoofdstedelijke uitstraling van de stad Amsterdam. De Floriade in Almere wordt uiteindelijk een stadswijk met een natuur-, recreatie- en cultuurpark.

Opgericht in 1908, is de Nederlandse Tuinbouwraad een van de langst actieve tuinbouworganisaties in Nederland. Officieel stelt de Nederlandse Tuinbouwraad zich ten doel om in binnen- en buitenland het imago van de Nederlandse tuinbouw te bevorderen en de afzet van tuinbouwproducten te ondersteunen. De Nederlandse Tuinbouwraad wil dit doel bereiken door het organiseren van een wereldtuinbouwtentoonstelling: de Floriade. Deze tentoonstelling wordt eenmaal per tien jaar gehouden. In 1960 werd de eerste Floriade in Rotterdam gehouden, daarna volgde Amsterdam (1972 en 1982), Den Haag / Zoetermeer (1992), Haarlemmermeer (2002) en Venlo (2012).
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
25 september 2012
Nieuwsarchief:   

Meer tuin nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Dossier Batibouw 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba