Nieuwbouw

Nieuw Belgisch gekleurde dakpannen van Monier op Batibouw

Dakpannen moeten meer zijn dan enkel uiterst kwalitatief. Ze bepalen immers voor een groot deel het uitzicht van een woning. Omdat stijlen en smaken van architecten en bouwheren continu evolueren en verschillen van land tot land, investeert Monier ook onophoudelijk in de ontwikkeling van nieuwe dakpanvormen en -kleuren die perfect inspelen op regionale, actuele smaaktrends en tegelijk bijzonder tijdloos zijn. Speciaal voor de Belgische markt stelt Monier op Batibouw 2016 zijn meest typisch Belgische panmodel, de OVH 206 Bruegel, voor in twee nieuwe tinten ‘Belgisch historisch grijs engobe’ en ‘Belgisch rood bont’.

OVH 206 Bruegel

Een typisch Belgisch dak. Dat krijg je als je kiest voor de OVH 206 Bruegel. Deze dakpan is namelijk een variant op een van Moniers meest traditionele dakpanmodellen, waarmee al meer dan een eeuw daken worden bedekt. En dat blijven ze ook in de toekomst graag doen. Want behalve een mooie klassieker is de OVH 206 Bruegel een dakpan waarop je jarenlang kunt vertrouwen.

Tot dusver was de OVH 206 Bruegel beschikbaar in vijf verschillende kleuren en afwerkingen: ‘Belgisch rustiek glazura engobe’, ‘Belgisch grijs gesmoord naturel’, ‘Belgisch blauw bont naturel’, ‘Belgisch blauw naturel’ en ‘Zwart glazura edelengobe’. Vanaf Batibouw 2016 komen daar 2 nieuwe tinten bij: ‘Belgisch historisch grijs engobe’ en ‘Belgisch rood bont’.

Belgisch historisch grijs engobe

‘Belgisch historisch grijs engobe’ werd door Monier ontwikkeld op vraag van architecten die deze tint een perfecte kleurnuance vinden voor woningen in pastoriestijl.

De speciale tint wordt verkregen door vóór het bakken van de OVH 206 Bruegel een fijne, dunne (klei) laag met ijzeroxides op de keramische dakpan aan te brengen. Na het bakken krijgt de geëngobeerde keramische dakpan daardoor een prachtige intense grijskleur.

Nieuw Belgisch gekleurde dakpannen van Monier op Batibouw

Belgisch rood bont

Belgisch rood bont is een tint die terug is van weggeweest. Monier voert de kleur opnieuw in omdat heel veel bouwheren opnieuw meer warmte op hun dak willen, zoals in de goede oude tijd. Het resultaat geeft enorm genuanceerde daken als resultaat, met tinten die schakeren van oranje tot dieprood over paars tot blauw.

U vindt Monier tijdens Batibouw 2016 in Paleis 5, stand 101

Ook interessant