Sygny-dakpan met ge´ntegreerd PV-systeem

  BE   17 april 2014 Bron: Monier
Voor bouwers en verbouwers met een neus voor design en kwaliteit stelt Monier de Signy-dakpan voor met ge´ntegreerd PV-systeem dat speciaal voor deze pan ontwikkeld werd. Signy is een vlakke dakpan van groot formaat met een geraffineerd vormgegeven neus. De dakpan kan zowel in rechte lijn als in kruisverband worden gelegd en laat toe dakvlakken met een volkomen verschillend lijnenspel te creŰren. Naast het esthetische aspect is bij de ontwikkeling van de Signy-pan ook uitermate veel aandacht besteed aan het ontwerp van een technisch hoogwaardige kop- en zijsluiting. De nieuwe Signy-pan is beschikbaar in natuurood, rustiek engobe en double black mat.

Richtprijs Signy double black mat: 14 euro per m▓

Sygny-dakpan met ge´ntegreerd PV-systeem

Ge´ntegreerd PV-systeem op Signy-daken

Om tegen 2021 tot bijna-energie-neutrale-woningen te komen, is zelf hernieuwbare energie opwekken een must. Dat kan met zonnepanelen die het zonlicht omzetten in elektriciteit. Die elektriciteit kun je meteen benutten of, als je meer stroom produceert dan je op dat ogenblik verbruikt, aan het elektriciteitsnet leveren.

Dankzij de energiebesparing en de financiŰle ondersteuning via groenestroomcertificaten betalen PV-panelen zich na enkele jaren vanzelf terug, maar voor velen is de stap nog groot omdat zij zonnepanelen op het dak als ontsierend ervaren. Op Batibouw maakt MONIER definitief komaf met dat argument.

Als totaalleverancier van dakoplossingen ľ dakpannen, daksysteemcomponenten, isolatie- en zonne-energiesystemen, ontwikkelde al langer PV-systemen die, afhankelijk van de wensen van de (ver)bouwer boven de dakpannen semi-ge´ntegreerd of volledig ge´ntegreerd konden worden. Met het volledig ge´ntegreerd PV-systeem dat MONIER voor daken bedekt met Signy-pannen ontwikkelde, stemt de producent het design van zijn zonnepanelen op een specifiek dakpanmodel af: een dakpanmodel dat zich precies onderscheidt door zijn design, dus daar mogen zonnepanelen zeker geen wissel op leggen.

Krijg tot 300 euro voor uw dak

Verder geeft Monier op Batibouw alle particuliere bouwers en verbouwers een financieel duwtje in de rug. Wie de stand van Monier bezoekt (paleis 5, stand 5.101) en achteraf minimum 80 m▓ Monier-kleidakpannen koopt, krijgt 150 euro terugbetaald. Vorig jaar was dat 125 euro. In combinatie met isolatiepanelen Clima Comfort Plus verdubbelt de cashbackwaarde zelfs tot 300 euro.

Het enige wat u hiervoor moet doen, is op de stand van Monier een dakcheque vragen en die door een medewerker van Monier laten ondertekenen. Op vertoon van deze cheque stort Monier u na aankoop van de voormelde pannen of/en isolatiepanelen voor 31 januari 2015 respectievelijk 150 en 300 euro op uw bankrekening terug.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo