Duurzaam Bouwen

Ontdekken, kennismaken en beleven op de NatuursteenVakdagen

Een vakbeurs met uitsluitend natuursteen. Voor liefhebbers een feest, voor geïnteresseerden een bron van informatie. Daarmee biedt de tweede editie van deze gespecialiseerde vakbeurs een extra reden voor aannemers, architecten en andere beslissers in het bouwproces om zich te informeren over de mogelijkheden van natuursteen.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei zijn op het Bouw & Infra Park in Harderwijk alle mogelijkheden en toepassingen met natuursteen op één plek te bekijken. ABN Natuursteen organiseert, samen met FNV en CNV binnen het Brancheplatform Natuursteen, de NatuursteenVakdagen voor de tweede keer.

Programma gevarieerd

Op de informatiemarkt geven natuursteenbedrijven, natuursteenleveranciers en gereedschap- en machineleveranciers demonstraties, workshops en informatie over de mogelijkheden die er zijn met natuursteen. De NatuursteenVakdagen geven een actueel beeld van de verscheidenheid van natuursteen - in kleur, hardheid en structuur én de uiteenlopende toepassingen die daardoor mogelijk zijn in de bouw, het interieur en grafwerk.

Alles draait op natuursteen – Natuursteen in de spotlights

Door de specifieke aandacht voor natuursteen is de beurs niet alleen interessant voor natuursteenondernemers en -werknemers, maar ook voor aannemers, ontwerpers en andere beslissers in de bouw - en interieursector. Exposanten uit Nederland, België, Hongarije, Italië en Duitsland tonen hun aanbod, met aandacht voor de nieuwe trends en kleuren, toepasbaar in bouw, interieur en grafmonumenten. Leveranciers van gereedschappen en machines laten zien wat er mogelijk is met natuursteen. Voor de trendgevoeligen is er tijdens de NatuursteenVakdagen volop inspiratie te halen, omdat veel exposanten van plan zijn hun nieuwe collectie te tonen.

Open Kampioenschappen Steenhouwen

Tijdens de twee vakdagen gaan deelnemers de strijd met elkaar aan om een werkstuk te maken dat uiteindelijk door een vakjury wordt beoordeeld. Wij dagen bij deze iedere enthousiaste steenhouwer uit, zich aan te melden voor deze wedstrijd.

Astronaut Kuipers inspireert

André Kuipers vertelt op de eerste dag van het evenement over duurzaamheid. Werkend met een natuurproduct, heeft de natuursteensector er alle belang bij om duurzaamheid hoog in het vaandel te zetten. Met zijn lezing wil André Kuipers leveranciers, bewerkers en afnemers daarbij inspireren.

NatuursteenPenning

De NatuursteenPenning is een onderscheiding voor excellent vakmanschap.
Deze prijs is bedoeld voor het mooiste natuurstenen werkstuk of project dat in de afgelopen periode is gemaakt. De jury beoordeeld de aangemelde werkstukken en projecten vakkundig en beloont het werk waaruit het meeste vakmanschap spreekt, met de NatuursteenPenning.
Op zaterdag 28 mei wordt de NatuursteenPenning uitgereikt.

Bezoek beurs is gratis

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de NatuursteenVakdagen via de website natuursteenvakdag.nl. Een bezoek aan de beurs is gratis. Dit geldt ook voor het bijwonen van de lezingen die tijdens de NatuursteenVakdagen gegeven worden.

Ook interessant