Duurzaam Bouwen

Bouwdetails in de praktijk: praktijknamiddag in Hamme op 1 oktober

De bouwelementen waaruit onze gebouwen vandaag opgetrokken worden, zijn zodanig geoptimaliseerd dat ze zeer hoge prestaties kunnen leveren. De uitdaging bestaat dan ook uit het combineren van deze elementen zonder kwaliteitsverlies op het vlak van waterdichtheid, thermische isolatie, luchtdichtheid, brandveiligheid, geluidsisolatie en inbraakwering. Het ontwerp en de uitvoering van bouwdetails verdienen dus alle aandacht. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie is een nauwe samenwerking tussen de verschillende bouwberoepen cruciaal.

In deze context organiseert Centrum Duurzaam Bouwen op 1 oktober 2015 de 2de editie van 'Bouwdetails in de praktijk' in samenwerking met WTCB, FABA, VDAB, Confederatie Bouw, Bureau Bouwtechniek en Odisee. Op het programma staat een beproefd concept, waarbij aansprekende praktijkdemonstraties worden afgewisseld met leerzame lezingen. Bij deze lezingen komen onderwerpen aan bod als akoestische optimalisatie van appartementen en rijwoningen, luchtdichtheid, bouwknopen in 3D, detailleringen van branddoorvoeren, waterdichtheid van de gebouwschil

Bij de praktijkdemonstraties tonen materiaalfabrikanten hoe hun producten werken en hoe ze best op de werf gebruikt worden. Het gaat om toepassingen van AXO Industries, BelgaClima, Buildtechnics, Caparol, Helia, Hevadex, Isoproc Solutions, Knauf, Promat, Renson, Sika, Soudal en Xella. De namiddag wordt afgesloten met lekkere frietjes. ‘Bouwdetails in de praktijk’ gaat door VDAB in Hamme, Meulenbroekstraat 2, 9220 Hamme. Deelnemen is gratis mits voorinschrijving op www.cedubo.be/go/inschrijven. De erkenning voor permanente vorming voor architecten voor dit seminarie werd aangevraagd. Alle praktische informatie op www.bouwdetailsindepraktijk.be.

Bouwdetails in de praktijk: praktijknamiddag in Hamme op 1 oktober

Ook interessant