Nieuwbouw

Bouw Kinepolis Dordrecht van start

In Dordrecht is de bouw van een nieuwe bioscoop met zes zalen gestart. De bioscoop, ontworpen door Snelder Architecten, krijgt een foyer met terras boven het water. De bioscoop is gesitueerd in de Dordtse wijk Stadswerven. Het oude havengebied van Dordrecht ligt dicht bij het historische stadscentrum. Met Villa Augustus, Cultureel Centrum Het Energiehuis en de bioscoop groeit Stadswerven uit tot een nieuw cultuur- en uitgaansgebied.

Snelder Architecten uit Bussum heeft de bioscoop als een krachtig en expressief gebouw vormgegeven, met een symmetrische hoofdopzet en een uitvoering in robuuste materialen als baksteen, staal en beton. De architectonische uitdrukking van de bioscoop refereert aan de havenarchitectuur, zoals die in de omgeving goed bewaard is gebleven.

Competitie

Voor de opgave schreef de gemeente eerder een besloten competitie uit onder vier bureaus. De uitstraling van het gebouw en de inpassing in de stedelijke omgeving waren redenen om voor het ontwerp van Snelder Architecten te kiezen. "De oriëntatie op het water geeft het plan nog eens meerwaarde", aldus de jury.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant