Verlichting

Spaarlampen: goed voor milieu, goed voor uw portemonnee

Spaarlampen: goed voor milieu, goed voor uw portemonnee
Spaarlampen zijn op dit moment de meest energiezuinige lampen op de markt. Draai of klik vandaag een spaarlamp in de fitting en morgen zie je al het verbluffende resultaat op uw factuur. Deze lampen zijn behalve energiezuinig zijn, ook een lang leven beschoren. Verder beschikken ze over veel kleurvariaties en ook mat licht kan. Helemaal leuk is dat je spaarlampen sfeervol kan dimmen. Spaarlampen geven vandaag zoveel licht als gloeilampen wat een ongelooflijke vooruitgang is en de spaarlamp niet langer het lelijke eendje is. Spaarlampen zijn ….sexy.

De spaarlamp is er helemaal!

De levensduur van spaarlampen is ten opzichte van een gloeilamp aanzienlijk groter. Een gemiddelde spaarlamp heeft 6.000 tot 10.000 branduren en gaat 5x langer mee dan een gloeilamp (1000 tot 1500 branduren). De levensduur van een spaarlamp is wel afhankelijk van het gebruik, veel aan- en uitschakelen verkort de levensduur namelijk fors, evenals een korte brandduur. De lampen zijn minder geschikt als bijvoorbeeld toiletverlichting.

Snel en langzaam oplichten

Over het algemeen duurt het, na het inschakelen van een spaarlamp, iets langer voordat de lamp op volle sterkte brandt ten opzichte van bijvoorbeeld een gloeilamp. Dit is niet bij alle lampen het geval, dus als u een ruimte wilt verlichten waarbij het belangrijk is dat de ruimte meteen op volle sterkte verlicht is, zijn er wel spaarlampen te vinden die geschikt zijn.

Zo terugverdiend

Spaarlampen zijn, in vergelijking tot andere - niet energiezuinige - verlichting wel iets duurder in de aanschaf, maar door de lange levensduur en het lage energieverbruik wordt deze extra kost snel terugverdiend.

Ook interessant