Algemeen

Derbigum neemt zelf het heft in handen tegen de klimaatopwarming

Op 30 november ging de klimaatconferentie 2015 in Parijs van start. Het doel : de inspanningen bepalen voor alle landen om de klimaatopwarming te beperken tot 1,5 à 2 °C. Maar, zoals we ook al zagen bij de conferentie in Kyoto heeft de politieke wereld het nog altijd moeilijk om de consequenties van de klimaatopwarming reëel in te schatten en consequent te handelen. De besluitvorming wordt uitgesteld en het ontwerpakkoord zoveel mogelijk afgezwakt. En dan nog riskeert het uiteindelijke akkoord van grotendeels een dode letter te blijven. De inspanningen die gevraagd worden zijn dan ook niet min.

Derbigum heeft niet gewacht op de politieke wereld om zelf het heft in handen te nemen. Als industriële innovator van waterdichting voor het platte dak, toont Derbigum al jaar na jaar dat er in de Belgische industrie concrete en tot de verbeelding sprekende ontwikkelingen gerealiseerd worden die echt het verschil kunnen maken. Deze ontwikkelingen bieden de Belgische politici de nodige troeven om een goed klimaatbeleid in de praktijk toe te passen.

Volgende voorbeelden spreken voor zich:

Ontwikkeling van een volledig gamma NT-producten (NT staat voor Nieuwe Technologie). Dankzij de nieuwe samenstellingen van de producten uit het NT-gamma, wordt de invloed van
Derbigum op het milieu drastisch verminderd:
  • geen Vluchtige Organische Componenten meer
  • 42% besparing op CO2-uitstoot
  • 25% energiebesparing bij de productie
  • focus op het gebruik van herbruikbare grondstoffen
  • duurzaamheid.


Bovendien heeft Derbigum ondertussen de eerste plantaardige dakbaan ter wereld ontwikkeld:
Derbipure. Nog steeds een unieke, witte reflecterende dakbaan op basis van plantaardige oliën en harsen dat een volwaardig alternatief is voor bitumineuze roofing en belangrijke voordelen biedt.
Het Cradle-to-Cradle certificaat spreekt voor zich.

Het verdrag van Kyoto, de tot nu gehaalde doelstellingen en de vooropgestelde doelstellingen in Parijs zijn overduidelijk. We mogen de toekomst van de aarde niet alleen van de politieke wil laten afhangen. We zullen zelf het heft in handen moeten nemen.

Ook interessant


Build for Life