Bedrijfsnieuws

Spontane staking bij Holcim in Merksem

Bij de betoncentrale van Holcim in Merksem is vrijdagochtend een spontane staking uitgebroken. Dat meldt het ABVV. Met de actie willen de werknemers protesteren tegen oneerlijke concurrentie. Ook in andere centrales van Holcim in België zijn er acties.

Holcim levert stortklaar beton aan de bouwwerven en heeft zo'n 300 werknemers in dienst. De arbeiders in Merksem legden het werk neer nadat ze hadden vastgesteld dat de directie gebruikmaakte van chauffeurs uit Nederland.

"Het gaat om interim-werknemers die geen enkele opleiding hebben als betonmixerchauffeur (voor de Belgische arbeiders verplicht), werken met dagcontracten aan dumpingprijzen, rij- en rusttijden overtreden en op geen enkele manier in orde zijn met de veiligheid", zegt het ABVV.

Volgens de vakbond werd dit probleem in het verleden regelmatig aangekaart, maar blijkbaar zonder succes. De arbeiders moesten deze week vaststellen dat opnieuw zulke onderaannemers werden tewerkgesteld. "De spontane staking van vanmorgen is daar het resultaat van", klinkt het bij de vakbond.

Ook interessant


Build for Life