Bedrijfsnieuws

Van de Walle Bouwgroep neemt betoncentrale Holcim over

Van de Walle Bouwgroep (onder leiding van Geert Van de Walle), Bart Keisse en Nico De Mil breiden hun samenwerking fors uit. Begin 2009 sloegen deze 3 partners reeds de handen in elkaar voor het verder zetten van de activiteiten van Maenhaut en Nasc Transport. Nu nemen ze via ABC Beton, een nieuwe dochtervennootschap, de complete betoncentrale in Aalter (Brug Zuid, nabij het kanaal Brugge - Gent) over van Holcim Beton Belgie. De bestaande betonactiviteit van Maenhaut zal eveneens uitgeoefend worden op deze site van bijna 1 ha. Zo zal er in Aalter dan één betoncentrale zijn, die een volledig gamma zandcement producten en stortklaar beton kan leveren in de ganse regio Gent-Aalter-Brugge.

Met de oprichting van de Aalterse Beton Centrale zetten de partners een strategische stap in een doelgerichte diversificatie binnen de bouwsector. De firma Maenhaut uit Aalter, is met ruim 50 medewerkers reeds actief in grondwerken, grondverzet, riolering- en wegeniswerken. Daarnaast hebben zij in de Venecolaan te Aalter een breekcentrale en tijdelijke opslagplaats van gronden. Nasc verzorgt dan op haar beurt alle transport binnen de Bouwgroep Van de Walle.

Twee jaar geleden werd een volledig nieuwe betoncentrale gebouwd, met een capaciteit 1000 m³ per dag. Het team van ABC Beton zal na de integratie van deze betoncentrale en het daarbij horende personeel van Maenhaut en Holcim, negen mensen tellen.

Bart Keisse en Nico De Mil, bedrijfsleiders van Maenhaut, Nasc en ABC Beton: “Onze betoncentrale zal een volledig gamma beton- en zandcementproducten (zoals stabilisé en magere beton) produceren en verdelen. We bieden tegelijk ook een productgamma aan vervaardigd uit recuperatiemateriaal. Via de overname van Holcim -Aalter zullen wij zeer spoedig over het Benor label beschikken, dat een belangrijk kwaliteitslabel is voor onze sector. Daarvoor beschikken we over een zeer performante installatie, die een ruime capaciteit heeft om te voldoen aan de noden van de klant. Samen met de kwalitatief hoogstaande grondstoffen van Holcim, voldoen we aan alle eisen, die de markt vandaag stelt bij beton met Benor-certificatie. De aanlevering van de verschillende grondstoffen zal gebeuren door onze eigen transportfirma Nasc.

ECOLOGISCH PRODUCEREN

Bart Keisse en Nico De Mil: “ABC Beton zet eveneens een grote stap vooruit op ecologisch vlak. Het productieproces is volledig gebaseerd op recuperatie van afvalwater en andere stoffen. Dat bezorgt deze site het statuut van nullozing. De primaire grondstoffen worden hoofdzakelijk aangeleverd per binnenvaart, wat wekelijks toch 100 vrachtwagens vervangt. Meer nog: de concessie met Water- en Zeekanaal aan het kanaal, zorgt ervoor dat de aangevoerde grondstoffen onmiddellijk op de stockageplaats gelost worden. Bijkomend transport is dus niet nodig. Daarnaast zorgt de breekcentrale van Maenhaut ervoor, dat er puin van afbraakmateriaal wordt gerecycleerd tot secundaire grondstof, die terug gebruikt wordt in de recuperatie betonproducten.
Milieubewust ondernemen is hierdoor geen loze slogan, maar wordt dit concreet in de praktijk omgezet.
Build for Life