Algemeen

Louis Beauchemin wordt nieuwe voorzitter van Febelcem

De Belgische cementnijverheid heeft het genoegen de benoeming aan te kondigen van dhr. Louis Beauchemin (Holcim België) tot voorzitter van Febelcem. Louis Beachemin is afgestudeerd als burgerlijk ingenieur aan de École Polytechnique van Montreal. Sinds meer dan 30 jaar is hij actief in de wereld van de bouwmaterialen, meer bijzonder in de domeinen van cement, beton, granulaten en asfalt.

Hij was werkzaam en woonachtig in meer dan zeven landen waar hij sleutelposities innam inzake operaties, verkoop en het beheer van cement- en bouwmaterialenbedrijven. Hij startte zijn loopbaan bij Lafarge in Canada. Vervolgens werkte hij 6 jaar in Europa, eerst in Polen en dan in Parijs, waar hij verantwoordelijk was voor alle productielijnen van beton en granulaten voor Midden-Europa bij Lafarge.

Dhr. Beachemin werkte daarna gedurende vijf jaar in de Verenigde Staten, eerst als hoofd van bepaalde afdelingen, nadien verantwoordelijk in de hele V.S. voor Holcim granulaten, beton en bouw. Vervolgens werd hij CEO van Holcim Venezuela, bedrijf dat genationaliseerd werd door de regering van Hugo Chavez. Daarna was hij 4 jaar CEO van Holcim Chili. Sinds oktober 2013 is hij CEO van Holcim België en Nederland met de hoofdzetel gevestigd in Nijvel.

Febelcem is bijzonder opgetogen dat ze kan rekenen op de strategische visie en de perfecte kennis van de sector cement/beton van dhr. Louis Beauchemin om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Ook interessant


Build for Life