Bedrijfsnieuws

Forse uitbreiding distributiecentrum Atlas Copco

Vandaag huldigt Atlas Copco zijn vernieuwde en hoogtechnologische distributiecentrum in Hoeselt in in het bijzijn van CEO Ronnie Leten en Vlaams Minister-President Geert Bourgeois. In totaal investeerde de Zweedse machinebouwer 8 miljoen euro in de uitbreiding van het logistieke centrum waar elke dag 8.000 wisselstukken vertrekken naar alle hoeken van de wereld. De uitbreiding is goed voor 20 jobs. “Atlas Copco blijft overtuigd van het strategisch belang dat Vlaanderen speelt in logistieke operaties in Europa en ver daarbuiten,” aldus Ronnie Leten, CEO van Atlas Copco.

Begin jaren ‘80 begon Atlas Copco zijn wereldwijde logistiek te verankeren in Vlaanderen. De twee grootste distributiecentra wereldwijd van de Zweedse machinebouwer zijn gevestigd in Wilrijk en Hoeselt en beide zijn uitgegroeid tot sterke competentiecentra op wereldniveau. Het magazijn in Hoeselt werd nu uitgebreid van 20.000 naar 30.000 m² opslagruimte. Ronnie Leten, CEO van Atlas Copco, plaatst tijdens het event het eerste pakje op de vernieuwde band.

“De uitbreiding van het distributiecentrum in Hoeselt is een belangrijke sleutel in onze voortdurende inspanning om onze klanten wereldwijd beter te bedienen en hun productiviteit te doen stijgen,” zegt Ronnie Leten, CEO van Atlas Copco.

Forse uitbreiding distributiecentrum Atlas Copco

“Deze regio heeft zich ontwikkeld tot een competentie-hub waarin verschillende netwerken in interactie treden: logistieke bedrijven, universiteiten, en meer. Daardoor kunnen nieuwe spin-offs en hi-tech innovaties ontstaan. Die flow tussen netwerken stimuleert competentie en trekt talent aan. België kan in dat opzicht een unieke rol spelen.”

Atlas Copco investeerde 8 miljoen euro in de uitbreiding van de bestaande magazijnen en de implementatie van innovatieve processen. “We hebben met ons team de laatste jaren hard gewerkt aan de vernieuwing van het distributiecentrum,” zegt Stefaan Vertriest, General Manager Atlas Copco Hoeselt. “Het resultaat is een veilig, innovatief magazijn met hoogtechnologische oplossingen zoals pick-in-the-box en voice-picking. We werken aan een volledige supply oplossing, van leverancier tot eindklant, en zijn daarmee helemaal klaar voor de toekomst.”

In het uitgebreide distributiecentrum worden dagelijks zo’n 8.000 reserveonderdelen en industriële gereedschappen verscheept naar zo’n 180 markten. De uitbreiding is 10.000 vierkante meter groot en omvat 12 nieuwe laadkades, extra stockageruimte en ergonomische inpakstations. In totaal werden een twintigtal extra vacatures ingevuld, waardoor het aantal Atlas Copco medewerkers in Hoeselt toeneemt tot 258. Het bedrijf behoort tot de top drie qua omzet in Belgisch Limburg.

Ook interessant


Build for Life