Bedrijfsnieuws

Bostik bestaat 125 jaar

Bostik, wereldwijd een toonaangevend lijmspecialist in de bouw, industrie en consumentenmarkt, viert dit jaar haar 125 jarig bestaan. Bostik is opgericht in 1889 in Massachusetts Amerika, als de Boston Blacking Company. De organisatie is uitgegroeid tot een wereldspeler met meer dan 50 vestigingen en een totaalleverancier op het gebied van lijm- en afdichtingstechnieken voor een groot aantal industriële toepassingen zoals in de transportsector, assemblage, tapes & labels, hout- en meubel- industrie en voor het gehele bouwproces. Van wand tot vloer, van de kelder tot en met het dak.

Bostik heeft in haar 125 jarig bestaan diverse baanbrekende lijmtechnologieën ontwikkeld die de markt in verschillende sectoren veranderd heeft. Voorbeelden hiervan zijn de invoering van aardappelzetmeel als behanglijm in 1922, nieuwe verpakkingen en toepassingstechnieken voor Hot Melt lijmen in 1960, de eerste flexibele lijmen voor wegwerpluiers in 1975 en van elastische silyl gemodificeerde polymeren (SMP lijmen / kitten) in 2001 die veelvuldig worden toegepast in zowel de bouw- als industriesector.

Het nieuwe Bostik

Tot eind 2013 bestond het merkportfolio van Bostik wereldwijd uit wel 40 verschillende merken, waaronder de bekende merken Simson en Ardal in de Benelux. In 2014 heeft Bostik een geheel nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Besloten is om vrijwel het gehele merkportfolio aan te passen naar deze nieuwe uitstraling waardoor ook de verpakkingen van de Simson lijmen en kitten en Ardal tegellijmen zullen worden omgezet naar deze nieuwe huisstijl. Bostik wil hiermee een duidelijke, krachtige en consistente uitstraling creëren en van een wereldspeler een wereldmerk worden. Kenmerkend voor deze nieuwe huisstijl is de 'groene gekko'. Dit bijzondere hagedisje staat bekend om zijn slimme en bijzondere kleefvermogen dat ervoor zorgt dat hij op vrijwel elk oppervlak een vaste hechting heeft. Eigenschappen waarmee Bostik zich graag wenst te profileren.

Ook interessant


Build for Life