Bedrijfsnieuws

Antwerpse Gazellen 2015 bekend

Gisteren werden de Trends Gazellen 2015 bekend gemaakt in het FotoMuseum in Antwerpen. De Gazellen zijn de snelst groeiende bedrijven van de provincie. Aannemer van waterbouwprojecten GeoSea uit Zwijndrecht, beeldcensorenproducent Cmosis uit Berchem en het Geelse bedrijf Tormans, rekruteerder en detacheerder van technici, zijn de nieuwe ambassadeurs van de Trends Gazellen. Het Antwerpse Rombit, specialist in mobiele apps en hardware, werd gelauwerd als Starter van het jaar. De prijzen voor al deze knappe prestaties werden uitgereikt door gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé.

Elk jaar selecteert het financieel-economisch weekblad Trends per provincie de 200 snelst groeiende en financieel gezonde bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de dynamiek, werkgelegenheid en innovatie in hun regio. Gisteren werden in het FotoMuseum de snelst groeiende bedrijven in de provincie Antwerpen bekend gemaakt. Uit de lijst van geselecteerde bedrijven werd per categorie 1 onderneming als Trends Gazellen Ambassadeur verkozen: 1 kleine onderneming (omzet minder dan 1 miljoen), 1 middelgrote onderneming (omzet tussen 1 en 10 miljoen) en 1 grote onderneming (omzet meer dan 10 miljoen). Daarbij werd gekeken naar de groei van de omzet, het personeelsbestand en de cashflow. Het bedrijf moet minstens 5 jaar oud zijn en in 2013 zeker 20 werknemers op de loonlijst hebben gehad. Er werd ook een Starter van het jaar gekozen.

De trofeeën kwamen uit handen van Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie in de provincie Antwerpen: “De Gazellen in onze provincie stimuleren mee onze groei en dragen bij aan de economische topregio die onze provincie Antwerpen vandaag is. Antwerpen is niet alleen een havenstad. Ook daarnaast hebben we een bonte mix van sterke, grote bedrijven. Onze regio realiseert meer dan een derde van de Vlaamse toegevoegde waarde en meer dan de helft van de Vlaamse export is afkomstig van Antwerpse ondernemingen. De lijst van de 200 geselecteerde Gazellen bevestigt dit. Heel wat groeibedrijven bevinden zich in de transport- en logistieke sector. Als provincie zetten we in op de uitdaging om innovatieve, creatieve en economisch rendabele alternatieven te ontwikkelen en de concurrentiekracht van onze provincie te verstevigen.”, verduidelijkt Caluwé.

Ook interessant


Build for Life