Vastgoed

Opendeurdag voor woonproject Belisa te Bilzen

Opendeurdag voor woonproject Belisa te Bilzen
Skyline Limburg, residentiële projectontwikkelaar, organiseert aanstaande zondag 7 december een opendeurdag voor de bezichtiging van het woonproject ‘Belisa’ gelegen in de Sint Lambertuslaan 44 te Bilzen. Het ontwerp werd uitgetekend door het gerenommeerde architectenbureau Conix Architecten die hiermee – samen met Skyline Limburg – de architectuurwedstrijd van de stad Bilzen in 2011 won. De Bilzense skyline zal er binnenkort dus één zijn met internationale allures: twee prachtige, nieuwe gebouwen met de herkenbare grote spitse balkons zoals bij de loft uit de film ‘De Loft’. Belisa omvat in totaal 98 ‘State of the Art’ appartementen waaronder één-, twee- of drieslaapkamerappartementen, tuinappartementen en ruime penthouses, elk voorzien van een groot terras met uitzicht op een prachtige binnentuin. Het project richt zich zowel tot investeerders als tot eigen bewoners i.e. van starters tot 50-plussers.

Status werken & Conix Architecten

In januari 2014 is men gestart met de bouwwerken. Na de voorbereidende werken, zoals het uitgraven van de ondergrondse parking, was de eerste steenlegging in maart 2014 een feit. Ondertussen staat het woonproject in de steigers en zijn de eerste muren zichtbaar. De finale oplevering van het project is voorzien rond juni 2015. Dit zal zorgen voor een absolute opwaardering van de Sint Lambertuslaan en het uitzicht van de omgeving. De skyline van Bilzen zal binnenkort namelijk getekend worden door twee prachtige nieuwe gebouwen met de herkenbare grote spitse balkons zoals het Antwerpse woonproject ‘Hoopnatie’, ook van de hand van Conix Architecten, dat als locatie voor de film ‘De Loft’ fungeerde. Zo vervolgt meester architect Christine Conix: “Het hoogste volume van Belisa bedraagt vijf verdiepingen en zal als een soort poort naar de stad, als een baken, een herkenningspunt fungeren. Twee gebouwen omarmen hierbij een verkeersvrije esplanade die zo groen en intiem mogelijk wordt gehouden. Daar staat onder meer de afwerking in kaleisteen garant voor. Aan de buitenkant willen we de relatie met de omgeving net benadrukken door middel van een massieve baksteen.”

woonproject Belisa te Bilzen

Indeling

‘Belisa’, een woordspeling en samentrekking van het voormalige Romeinse grondgebied ‘Belisia’ en het Italiaanse ‘bellissima’, verwijst naar de mooiste appartementen van de streek. Het woonproject omvat in totaal 98 appartementen waaronder ‘gewone’ appartementen en ‘seniorappartementen’, gespreid over twee gebouwen. Het betreffen één-, twee- of drieslaapkamerappartementen, tuinappartementen en ruime penthouses. Alle wooneenheden beschikken over een groot terras, steeds met zicht op een groene omgeving. Zo geven de leefruimtes uit op een prachtige binnentuin en esplanade. Daarnaast is er ook een ondergrondse parking.

Binnen wordt iedere vierkante meter functioneel benut en wordt er buitengewone zorg besteed aan de indeling. Zo heeft een team van interieurarchitecten de appartementen praktisch ingedeeld zodat men een aangename ruimtebeleving ervaart. Daarnaast baden ook alle ruimtes in het licht dankzij de ingenieuze architectuur. Een voortreffelijke bouwkwaliteit wordt verzekerd door aannemer Interbuild die hiervoor erkend is (klasse 8).

Naast de gewone appartementen bieden de ‘seniorappartementen’ een absolute meerwaarde voor de 50-plusser die levenslang comfortabel wil blijven wonen in zijn appartement. De appartementen kunnen volledig op maat worden ingericht met o.a. bredere gangen, inloopdouche, hogere wc,… tot verpleegkundige zorgen en comfortdiensten à la carte (warme maaltijden, boodschappendienst, kapper, pedicure,…). Zo vertelt Michel Delva van Skyline Limburg: “Zowel voor actieve 50-plussers als voor minder actieve senioren is dit concept een schot in de roos. Dankzij dit à la carte principe – van aangepast interieur tot additionele diensten – kan men hier onbekommerd van zijn oude dag genieten.”

Belisa-appartementen zijn verkrijgbaar vanaf € 189.000[1]. In deze prijs zit de volledige afwerking van het appartement ingerekend. Indien men als bewoner of investeerder additionele wensen heeft, kan dit geregeld worden op maat van de eigenaar. Zo kan men de appartementen volledig laten personaliseren van indeling tot afwerking. Voor de afwerking kan men zich overigens laten bijstaan door het technische team van Skyline Limburg waaronder een bouwkundig ingenieur en een interieurarchitect.

De toplocatie, de doordachte architectuur, de superieure afwerking en de mogelijkheid om het appartement om te vormen tot een ‘seniorappartement’ zorgt ervoor dat Belisa ook een prima beleggingsopportuniteit is. Bovendien kan men als investeerder beroep doen op de verhuurdienst van Skyline Limburg[2].

woonproject Belisa te Bilzen

Architectuur & lage-energietechnieken

De architectuur van Belisa kan omschreven worden als kwaliteitsvolle, tijdloze architectuur die zich inpast in zijn omgeving. De buitenzijde van Belisa is in een massieve baksteen opgetrokken, terwijl de binnenzijde met een kaleilaag wordt afgewerkt zodat het intieme karakter van de binnentuin en de esplanade benadrukt wordt. De appartementen, allen voorzien van een ruim leefterras van minimaal 3x3, zijn zo geconcipieerd dat de leefruimte uitgeeft op het groen. Uitgebreide groenstroken met selecte plantenvariëteiten zorgen voor de nodige rust en privacy van de bewoners door de seizoenen heen. Niet alleen rondom het gebouw wordt er volop aandacht besteed aan de natuur: de leefterrassen zijn echte ‘buitenkamers’ waar bloemen en planten zowel in de winter als in de zomer zullen gedijen. Daarnaast heeft men ook gebruik gemaakt van lage-energietechnieken: groene daken, een regenwaterwinningssysteem en een ventilatiesysteem met warmtewisselaar.

Omgeving

Belisa is strategisch zeer interessant gelegen. Het bevindt zich enerzijds op wandelafstand van het centrum waar men een groot aanbod van winkels vindt, alsook sportfaciliteiten, scholen, restaurants, vele uitgaansmogelijkheden, het station en het ziekenhuis. Anderzijds vormt Belisa als het ware het middelpunt van de Euregio met vlotte verbindingen naar Genk, Hasselt, Luik en Maastricht. En ook Antwerpen en Brussel liggen slechts op een uurtje afstand.

Verkoop nieuwbouwappartementen Belisa

Momenteel zijn er al 60 van de 98 appartementen verkocht. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen tijdens de opendeurdag op zondag 7 december van 10.00u tot 18.00u. Deze gaat door op de site zelf (Sint Lambertuslaan 44 te Bilzen) waar alle andere relevante informatie (plannen, prijzen e.a.) aanwezig is. Geïnteresseerden kunnen ook telefonisch contact opnemen met Skyline Limburg op het nummer 089 38 20 07 of via e-mail: info@skylinelimburg.be.

Ook interessant