Verbouwen

Renovatiedag: Verleden, heden en toekomst...

Renovatiedag: Verleden, heden en toekomst...
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de renovatie van een hoeve uit 1894 in Wingene zien. Het hoevetje stond jaren leeg toen de huidige bewoners het konden verwerven. Velen adviseerden hen om het plat te gooien en nieuw te bouwen, maar de eigenaren wilden de ziel en de geschiedenis van het pand niet verloren laten gaan. 25 jaar geleden begon het transformatie proces, waarbij er geheel eigen en moderne accenten gelegd werden in functie van het fel evoluerende gezin.

Het blijft een boeiende uitdaging om aan veranderende noden een gepaste invulling te geven. Deze uitdaging ga ik - als ontwerper - voor elk project met de glimlach aan. Vandaag is de woning een oase van groen, kunst, licht en ruimte waar verleden, heden en toekomst met elkaar in confrontatie gaan.

Zondagnamiddag 28 mei 2017 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 75 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: Sinds 1991
Koppelwoning

Bureaugegevens
Wallaeys Designers BVBA

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant